Jo bedre kraft du har, jo bedre blir suppen. Invester gjerne litt ekstra tid og kok en skikkelig god viltkraft selv. Du får også kjøpt ferdig viltkraft hos noen få forhandlere. I tillegg kan du eventuelt bruke viltfond, det fås kjøpt hos de fleste dagligvareforetninger.
- Dersom du har kokt kraft selv, ta bort det øverste fettlaget oppå kraften når den er kald. Sil deretter kraften gjennom et rent kjøkkenklede, og deretter eventuelt gjennom et kaffefilter om ikke kraften allerede er helt klar.
- Sett kraften til oppkok mens du fikser nudler, kjøtt og grønnsaker.
- Kok nudler i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Sil av vannet og sett nudlene til side.
- Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten.
- Varm en stekepanne og ha i margarin. Når margarin slutter å bruse er det varmt nok til å legge i kjøttet. Brun det raskt på begge sider og krydre med salt og pepper. Senk temperaturen og la kjøttet ettersteke i 3-4 minutter. Bruk gjerne steketermometer til ønsket kjernetemperatur.
KJERNETEMPERATUR REINSDYRFILET Lite stekt: 53-55 °C, Medium: 60 °C, Medium pluss: 65-70 °C. Gjennomstekt: 75 °C.
- Ta kjøttet ut av pannen og legg det til hviling på en tallerken.
- Pannen bruker du videre til å steke sopp. Riv østersopp i mindre biter og stek soppen til den har fått en gyllen fin farge.
- Kutt gulrot i strimler, bruk gjerne et juliennejern om du har - det letter jobben.
- Rens chili og del den i tynne strimler. Ønsker du en sterkere suppe tar du med noen frø fra chilien.
Anrett nudlene i dype suppetallerkener, legg på stekt østerssopp, gulrotstimler og chili. Skjær kjøttet i tynne skiver og legg skivene oppå nudler og grønnsaker. Hell på deilig viltkraft og pynt med koriander. Server med en gang.