Klar nudelsuppe med reinsdyr

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En smakseksplosjon! Invester noen timer og kok en deilig viltkraft med masse smak. Da har du basen til å lage en lekker "nordisk ramen" med reinsdyrfilet. Du kan selvfølgelig ta en snarvei og spare tid med å bruke en viltfond.

Ingredienser

  • 2 l god viltkraft , hjemmelagd eller av viltfond
  • 200 g eggnudler
  • 400 g ytrefilet av reinsdyr , eller flatbiff av rein
  • 2 ss smør til steking
  • 200 g østerssopp
  • 1 stk gulrot
  • 1 stk grønn chili
  • 4 stilker frisk koriander

Slik gjør du

Jo bedre kraft du har, jo bedre blir suppen. Invester gjerne litt ekstra tid og kok en skikkelig god viltkraft selv. Du får også kjøpt ferdig viltkraft hos noen få forhandlere. I tillegg kan du eventuelt bruke viltfond, det fås kjøpt hos de fleste dagligvareforetninger.

1. Dersom du har kokt kraft selv, ta bort det øverste fettlaget oppå kraften når den er kald. Sil deretter kraften gjennom et rent kjøkkenklede, og deretter eventuelt gjennom et kaffefilter om ikke kraften allerede er helt klar. 

2. Sett kraften til oppkok mens du fikser nudler, kjøtt og grønnsaker. 

3. Kok nudler i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Sil av vannet og sett nudlene til side. 

4. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten.

5. Varm en stekepanne og ha i smør. Når smøret slutter å bruse er det varmt nok til å legge i kjøttet. Brun det raskt på begge sider og krydre med salt og pepper.  Senk temperaturen og la kjøttet ettersteke i 3-4 minutter. Bruk gjerne steketermometer til ønsket kjernetemperatur. 

KJERNETEMPERATUR REINSDYRFILET Lite stekt: 53-55 °C, Medium: 60 °C, Medium pluss: 65-70 °C. Gjennomstekt: 75 °C.

6. Legg kjøttet til hviling på en tallerken. Riv østersopp i mindre biter og stek soppen i stekepannen til den har fått en gyllen fin farge, tilsett litt mer smør om nødvendig. 

7.  Kutt gulrot i strimler, bruk gjerne et juliennejern om du har - det letter jobben. 

8. Rens chili og del den i tynne strimler. Ønsker du en sterkere suppe tar du med noen frø fra chilien. 

Anrett nudlene i dype suppetallerkener, legg på stekt østerssopp, gulrotstimler og chili. Skjær kjøttet i tynne skiver og legg skivene oppå nudler og grønnsaker. Hell på deilig viltkraft og pynt med koriander. Server med en gang. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.