Sosekjøtt

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Sosekjøtt, eller kjøtt i mørke, er en kraftig og smakfull kjøttgryte med lange tradisjoner. Sosekjøtt er kanskje ikke like populær som fårikål eller kjøttkaker, men har du sansen for gamle tradisjonsretter er dette en gammel schlager som godt kan løftes fram i lyset igjen.

Ingredienser

  • 1 kg bog av storfe uten ben evt. høyrygg
  • 4 ss margarin
  • 5 ss hvetemel
  • 9 dl kjøttkraft / buljong
  • 2 stk løk
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Slik gjør du

  1. Brun margarin og mel nøttebrunt, spe med kjøttkraft, og tilsett krydderet.
  2. Skjær kjøttet i store terninger, ca. 4x4 cm. Skrell løk og skjær den i skiver. Brun kjøtt og løk i margarin i to omganger, og legg det over i sausen.
  3. La det trekke under lokk rett under kokepunktet ca. 2,5 time eller til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.

Server sosekjøtt med potetstappe eller kokte poteter og dampede grønnsaker.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.