Ingredienser

  • 600 g kyllingfilet
  • 1 stk. brokkoli
  • 250 g frisk sjampinjong
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ss olje til steking
  • 4 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sukker
  • 1 dl kyllingbuljong eller vann
  • 2 ss sesamolje eller mer, etter smak
  • 0,5 ts chiliflakes (kan utelates)
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 2 ts sesamfrø
Del

Kyllingwok med brokkoli

(4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kyllingfilet og brokkoli - kjapp og god hverdagsmat ferdig på bordet på under en halvtime. Server med ris eller nudler. Vil du spare tid, kan du bruke en ferdig woksaus fra butikken.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 600 g kyllingfilet
  • 1 stk. brokkoli
  • 250 g frisk sjampinjong
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ss olje til steking
  • 4 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sukker
  • 1 dl kyllingbuljong eller vann
  • 2 ss sesamolje eller mer, etter smak
  • 0,5 ts chiliflakes (kan utelates)
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 2 ts sesamfrø

Slik gjør du

  1. Skjær hver kyllingfilet i åtte biter.
  2. Kutt brokkoli i små buketter og stilken i tynne skiver. Skjær sopp i båter og vårløk i strimler på skrå.
  3. Varm en wokpanne eller vid stekepanne og ha i halvparten av oljen. Stek kjøttet på høy varme til det skifter farge. Krydre med salt og pepper.
  4. Ha kjøttet over i en skål og varm opp resten av oljen. Stek grønnsakene raskt i omganger. Ha alle grønnsakene og kjøttet tilbake i pannen.
  5. Visp sammen østerssaus, soyasaus, sukker, buljong/vann, chiliflakes, ingefær og sesamolje. Hell det over i pannen. Bland forsiktig og gi et raskt oppkok. Dryss sesamfrø over retten rett før servering. 

Server med ris eller nudler.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant