Kyllingwok med brokkoli

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Kyllingfilet og brokkoli - kjapp og god hverdagsmat ferdig på bordet på under en halvtime. Server med ris eller nudler. Vil du spare tid, kan du bruke en ferdig woksaus fra butikken.

Ingredienser

  • 600 g kyllingfilet
  • 1 stk. brokkoli
  • 250 g frisk sjampinjong
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ss olje til steking
  • 4 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sukker
  • 1 dl kyllingbuljong eller vann
  • 2 ss sesamolje eller mer, etter smak
  • 0,5 ts chiliflakes (kan utelates)
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 2 ts sesamfrø

Slik gjør du

  1. Skjær hver kyllingfilet i åtte biter.
  2. Kutt brokkoli i små buketter og stilken i tynne skiver. Skjær sopp i båter og vårløk i strimler på skrå.
  3. Varm en wokpanne eller vid stekepanne og ha i halvparten av oljen. Stek kjøttet på høy varme til det skifter farge. Krydre med salt og pepper.
  4. Ha kjøttet over i en skål og varm opp resten av oljen. Stek grønnsakene raskt i omganger. Ha alle grønnsakene og kjøttet tilbake i pannen.
  5. Visp sammen østerssaus, soyasaus, sukker, buljong/vann, chiliflakes, ingefær, chili og sesamolje. Hell det over i pannen. Bland forsiktig og gi et raskt oppkok. Dryss sesamfrø over retten rett før servering. 

Server med ris eller nudler.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.