Stifado

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Stifado er en klassisk gresk gryte som kan lages med den type kjøtt du har for hånden. Vi har brukt storfekjøtt i denne oppskriften. Smaken er formidabel. 

Ingredienser

  • 800 g høyrygg, rundstek eller bankekjøtt av storfe
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. grovhakket løk
  • 2 ss olje til steking
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 dl rødvin
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. hel nellik
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts grovmalt pepper
  • 1 ts sukker

Salat:

  • 1 pk
  • 2 stk. tomat i skiver
  • 12 stk. oliven
  • 100 g fetaost i terninger
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du

Visste du at: Norge består av store områder med gress, urter og andre vekster. Disse områdene kan brukes til mat, men da er vi avhengig av våre drøvtyggere som storfe og sau.

  1. Skjær kjøtt i terninger (2x2 cm). Brun kjøttet i to omganger sammen med hvitløk og løk i en gryte med olje.
  2. Tilsett tomatpurè i gryten og stek i et par minutter. Ha i rødvin, hermetisk tomat og hele krydder. La det trekke under lokk i 1 - 1 ½ time, eller til kjøttet er mørt. Smak til med salt, pepper og sukker.
  3. Legg salat, tomatskiver, oliven og fetaost på et serveringsfat eller i en dyp skål. Drypp over olivenolje rett før servering. 

Server gryten med salat og godt brød.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.