Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
STIFADO

Stifado

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g høyrygg, rundstek eller bankekjøtt av storfe
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. grovhakket løk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 dl rødvin
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. hel nellik
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts grovmalt pepper
  • 1 ts sukker

Salat:

  • 1 pk blandet babybladsalat
  • 2 stk. tomat i skiver
  • 12 stk. oliven
  • 100 g fetaost i terninger
  • 1 ss olivenolje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (9)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Stifado er en klassisk gresk gryte som kan lages med den type kjøtt du har for hånden. Vi har brukt storfekjøtt i denne oppskriften. Smaken er formidabel. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g høyrygg, rundstek eller bankekjøtt av storfe
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. grovhakket løk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 dl rødvin
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. hel nellik
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts grovmalt pepper
  • 1 ts sukker

Salat:

  • 1 pk blandet babybladsalat
  • 2 stk. tomat i skiver
  • 12 stk. oliven
  • 100 g fetaost i terninger
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du

Visste du at: Norge består av store områder med gress, urter og andre vekster. Disse områdene kan brukes til mat, men da er vi avhengig av våre drøvtyggere som storfe og sau.

  1. Skjær kjøtt i terninger (2x2 cm). Brun kjøttet i to omganger sammen med hvitløk og løk i en gryte med olje.
  2. Tilsett tomatpurè i gryten og stek i et par minutter. Ha i rødvin, hermetisk tomat og hele krydder. La det trekke under lokk i 1 - 1 ½ time, eller til kjøttet er mørt. Smak til med salt, pepper og sukker.
  3. Legg salat, tomatskiver, oliven og fetaost på et serveringsfat eller i en dyp skål. Drypp over olivenolje rett før servering. 

Server gryten med salat og godt brød.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Episode 24 - Feriefavoritter fra Middelhavet

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB15 24.09.2023 18:36:39