Ingredienser

Kjøttboller:

  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin eller olje til steking

Rotgrønnsaker:

  • 1 pk frossen lapskausblanding á 800 g
  • 2 ss hvetemel
  • 1 bunt kuttet frisk kruspersille
  • 5 dl melk
  • 1 ts salt
  • 2 ss margarin
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

472kcal

Energi

23.25g

Fett

27.35g

Protein

37.53g

Karbohydrater

0.38mg

Jern

Del

Kjøttboller med rotgrønnsaker

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kjøttbollene er kjempeenkle å lage, men hemmeligheten ligger i tilbehøret. De persillestuede rotgrønnsakene er enkle å lage og passer til nesten alt. Du trenger ikke noe saus i tillegg.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

Kjøttboller:

  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin eller olje til steking

Rotgrønnsaker:

  • 1 pk frossen lapskausblanding á 800 g
  • 2 ss hvetemel
  • 1 bunt kuttet frisk kruspersille
  • 5 dl melk
  • 1 ts salt
  • 2 ss margarin
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

472kcal

Energi

23.25g

Fett

27.35g

Protein

37.53g

Karbohydrater

0.38mg

Jern

Slik gjør du

  1. Bland sammen løk, kjøttdeig og krydder i en bolle. Bruk en spiseskje og ”grav” ut små kjøttboller. Stek dem i en stekepanne med margarin eller olje til de er gjennomstekte.
  2. Smelt margarin i en kjele og ha i lapskausblandingen. Vend inn mel, kruspersille og ha i melken. La det småkoke under omrøring i 10 minutter. Smak til med salt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant