Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Crispy svinekam med ovnsbakte poteter

Crispy svinekam med ovnsbakte poteter

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg svinekam uten ben
  • 3 ts salt
  • 1,5 ts kvernet pepper

Fyll:

  • 1 bunt frisk gressløk
  • 6 båter hvitløk
  • 2 ss grov sennep
  • 2 ss honning
  • skall av 1 stk. sitron

Enkel sennepsdressing:

  • 3 ss grov sennep
  • 3 ss majones
  • 3 ss seterrømme
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ts honning

Potet- og grønnsaksform:

  • 800 g små potet
  • 800 g gulrot
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss honning
  • 1 ss finhakka friske urter (valgfritt)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig og mør svinekam er en kjær klassiker på bordet under søndagsmiddagen. Vi har latt oss inspirere av italiensk porchetta og fylt den med urter, sennep og honning og stekt den med sprø svor for en knasende god opplevelse. Sammen med ovnsbakte poteter og en enkel sennepsdressing blir dette en skikkelig digg variant. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg svinekam uten ben
  • 3 ts salt
  • 1,5 ts kvernet pepper

Fyll:

  • 1 bunt frisk gressløk
  • 6 båter hvitløk
  • 2 ss grov sennep
  • 2 ss honning
  • skall av 1 stk. sitron

Enkel sennepsdressing:

  • 3 ss grov sennep
  • 3 ss majones
  • 3 ss seterrømme
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ts honning

Potet- og grønnsaksform:

  • 800 g små potet
  • 800 g gulrot
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss honning
  • 1 ss finhakka friske urter (valgfritt)

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Du kan også velge å steke svinekammen uten å skjære den opp og fylle den. Snitt opp svoren slik som beskrevet over og hopp rett til steg 6, for en deilig naturell svinekam med sprø svor.

Server skiver av svinekam med sprø svor sammen med deilige stekte poteter og gulrøtter og sennepsdressing.

Crispy svinekam med ovnsbakte poteter

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB11 12.04.2024 13:59:16