Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bacalao

Bacalao

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg utvannet klippfisk
  • 1 kg potet
  • 350 g løk
  • 4 båter hvitløk
  • 2 dl olivenolje
  • 3 bokser hakkede hermetiske tomater
  • 4 stk. laurbærblad
  • 2 stk. rød chili
  • 100 g oliven
  • 2 ss hakket bladpersille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (26)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det finnes en mengde oppskrifter på Bacalao rundt om i verden og i Portugal skryter de av at de har en oppskrift for hver dag i året. Her i Norge er versjonen med potet og tomat den mest populære. Lett å lage og perfekt mat for festlige anledninger.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg utvannet klippfisk
  • 1 kg potet
  • 350 g løk
  • 4 båter hvitløk
  • 2 dl olivenolje
  • 3 bokser hakkede hermetiske tomater
  • 4 stk. laurbærblad
  • 2 stk. rød chili
  • 100 g oliven
  • 2 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Skal du vanne ut klippfisken selv, kan du beregne at vekten øker med ca. 35 %. Man kan også få kjøpt ferdig utvannet klippfisk i velassorterte butikker. Beregn da 200 - 250 gram per porsjon, det blir en del svinn av skinn og bein på fiskestykkene. 

Bacalao er en rett som man godt kan servere uten noe tilbehør, men godt, ferskt brød smaker veldig godt til. 

Bacalao

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB13 21.05.2024 03:16:28