Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Viltgryte med reinsdyr

Viltgryte med reinsdyr

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flatbiff av reinsdyr eller reinsdyrstek
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 150 g bacon i terninger
  • 10 stk. stjerneløk (delikatesseløk)
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 200 g kantarell eller annen sopp
  • 2 stk. gulrot i terninger
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl viltkraft eller oksekraft
  • 0,5 flaske rødvin
  • 4 stk. knuste einebær
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 ts rosépepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag en deilig og ujålete viltgryte med reinsdyr. La gryten trekke en times tid og utvikle masse god smak. Har du ikke flatbiff kan du bruke benfritt grytekjøtt eller reinsdyrstek.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flatbiff av reinsdyr eller reinsdyrstek
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 150 g bacon i terninger
  • 10 stk. stjerneløk (delikatesseløk)
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 200 g kantarell eller annen sopp
  • 2 stk. gulrot i terninger
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl viltkraft eller oksekraft
  • 0,5 flaske rødvin
  • 4 stk. knuste einebær
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 ts rosépepper

Slik gjør du

  1. Skjær kjøtt i ca. 3 x 3 cm. store terninger. 
  2. Varm en stekepanne med litt smør og stek kjøttet i omganger. Ha kjøttet over i en gryte etter hvert.
  3. Fres baconterninger til de er gyllne og sprø. 
  4. Fres løk, hvitløk, sopp og gulrot og ha det i gryten. Dryss over hvetemel og rør det inn.
  5. Hell over rødvin og kraft og kok opp. Tilsett einerbær, laurbærblad og rosépepper. Senk varmen og la gryten trekke på lav varme i ca. 40 minutter. Sjekk at kjøttet er mørt og smak til med salt og kvernet pepper. Juster eventuelt fargen på sausen med sukkerkulør.

Server gryten rykende varm, gjerne med litt potetmos. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7641, server:MP-PRD-WEB12 23.02.2024 10:49:16