Viltgryte med reinsdyr

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Lag en deilig og ujålete viltgryte med reinsdyr. La gryten trekke en times tid og utvikle masse god smak. Har du ikke flatbiff kan du bruke benfritt grytekjøtt eller reinsdyrstek.

Ingredienser

  • 750 g flatbiff av reinsdyr eller reinsdyrstek
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss smør til steking
  • 150 g bacon i terninger
  • 10 stk stjerneløk (delikatesseløk)
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 200 g sopp
  • 2 stk gulrot i terninger
  • 1 stk persillerot i staver
  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri) i biter
  • 4 dl viltkraft eller oksekraft
  • 12 flaske rødvin
  • 4 stk knuste einebær
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 ts rosépepper

Slik gjør du

1. Skjær kjøttet i ca. 3 x 3 cm. store terninger.  Stek bacon og løk i en panne med litt smør. Ha det over i gryten.

2. Stek sopp, selleri, gulrot og persillerot og ha det i gryten.

3. Vend kjøttet i litt mel og brun det på alle sider i et par omganger. Krydre med salt og pepper.

4. Ha alt i gryten og hell over kraft, rødvin og resten av krydderet. Kok opp å la det trekke på svak varme ca. 1 time eller til kjøttet er mørt. Pynt gjerne med hakkede urter.

Server gryten med potetstappe som er tilsmakt med urter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.