Viltgryte med reinsdyr

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Lag en deilig og ujålete viltgryte med reinsdyr. La gryten trekke en times tid og utvikle masse god smak. Har du ikke flatbiff kan du bruke benfritt grytekjøtt eller reinsdyrstek.

Ingredienser

  • 800 g flatbiff av reinsdyr eller reinsdyrstek
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 150 g bacon i terninger
  • 10 stk stjerneløk (delikatesseløk)
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 200 g kantarell eller annen sopp
  • 2 stk gulrot i terninger
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl viltkraft eller oksekraft
  • 12 flaske rødvin
  • 4 stk knuste einebær
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 ts rosépepper

Slik gjør du

  1. Skjær kjøtt i ca. 3 x 3 cm. store terninger. 
  2. Varm en stekepanne med litt smør og stek kjøttet i omganger. Ha kjøttet over i en gryte etter hvert.
  3. Fres baconterninger til de er gyllne og sprø. 
  4. Fres løk, hvitløk, sopp og gulrot og ha det i gryten. Dryss over hvetemel og rør det inn.
  5. Hell over rødvin og kraft og kok opp. Tilsett einerbær, laurbærblad og rosépepper. Senk varmen og la gryten trekke på lav varme i ca. 40 minutter. Sjekk at kjøttet er mørt og smak til med salt og kvernet pepper. Juster eventuelt fargen på sausen med sukkerkulør.

Server gryten rykende varm, gjerne med litt potetmos. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.