Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pasta med kremet sopp

Pasta med kremet sopp

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g sopp (selvplukket eller fra butikk)
  • 0,5 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss smør eller margarin
  • 3 dl matfløte
  • 1 ss soyasaus
  • 100 g frisk spinat
  • 400 g tagliatelle , spagetti eller annen pasta
  • 4 ss revet parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 594 kcal
Fett 23 g
Protein 19 g
Karbohydrater 75 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En enkel pastarett med sopp og spinat i en deilig fløtesaus. Her kan du like gjerne bruke selvplukket sopp som sopp fra butikken. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g sopp (selvplukket eller fra butikk)
  • 0,5 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss smør eller margarin
  • 3 dl matfløte
  • 1 ss soyasaus
  • 100 g frisk spinat
  • 400 g tagliatelle , spagetti eller annen pasta
  • 4 ss revet parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 594 kcal
Fett 23 g
Protein 19 g
Karbohydrater 75 g

Slik gjør du

  1. Vask og rens soppen, og del den om nødvendig i mindre biter.
  2. Finhakk løk og hvitløk.
  3. Smelt smør eller margarin i en stekepanne og fres sopp og løk myk og gyllen. Krydre med litt salt og pepper.
  4. Tilsett fløte og la det hele koke opp. Smak til med soyasaus, salt og kvernet pepper.
  5. Kok pasta etter anvisning på pakken. Bruk litt av pastavannet i sausen om den tykner for mye. 
  6. Vend spinat inn i sausen rett før servering.
  7. Fordel pasta i tallerkener og topp med soppsausen. Riv parmesan over.

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte fløte, smør og ost med plantebasert alternativer. Dryss gjerne over en skje næringsgjær for parmesan-lignende smak.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Suksess med sopp

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB13 12.12.2024 16:38:14