Rogan Josh - indisk lammegryte

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Nydelig lammegryte med indiske krydder. Prøv deg fram med curry paste, da det finnes mange forskjellige typer og merker. Noen er milde, andre er hotte!!

Ingredienser

  • 800 g benfritt lammekjøtt , gjerne fra stek
  • 2 stk. løk
  • 4 ss olje til steking
  • 4 ss indisk, rød curry paste
  • 2 boks hakkede, hermetiske tomater
  • 2 ts sukker

Til servering

  • 1 dl hakkede mandler
  • 1 potte frisk koriander
  • 2 dl mangochutney
Vis næringsinnhold
Energi
571kcal
Fett
41.2g
Protein
39.9g
Karbohydrater
10.1g
Jern
3.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Del lammekjøtt i terninger (ca. 3 x 3 cm), hakk løk og legg dette i en varm stekepanne med olje. Tilsett curry paste når kjøttet og løken er blitt gyllen.
  2. Tilsett hermetiske tomater og la alt småkoke i 10-15 minutter. Tilsett litt vann om sausen blir for tykk.
  3. Smak til med sukker, salt og pepper. 

Dryss over hakkede mandler og frisk koriander, og server mangochutney og ris ved sden av. 

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.