Lagre

Ingredienser

Paibunn:

  • 150 g smør
  • 200 g hvetemel
  • ca. 2 ss vann

Fyll:

  • 2 stk. kyllingfilet
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 stk. løk
  • 200 g frisk spinat
  • 5 stk. egg
  • 3 dl melk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 10 stk. kalamataoliven
  • 100 g revet hvitost , mozzarella eller smakfull ost
Del

Kyllingpai med spinat

(1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tid for pai! En pai med kylling, spinat og oliven er kjempegodt til hverdagsmiddag, i matpakken, når du skal ha gjester eller som en rett på tapasbordet. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

Paibunn:

  • 150 g smør
  • 200 g hvetemel
  • ca. 2 ss vann

Fyll:

  • 2 stk. kyllingfilet
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 stk. løk
  • 200 g frisk spinat
  • 5 stk. egg
  • 3 dl melk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 10 stk. kalamataoliven
  • 100 g revet hvitost , mozzarella eller smakfull ost

Slik gjør du

  1. Smuldre smør og mel sammen, og tilsett vann til en smidig deig. La deigen hvile kaldt i ca. 1/2 time.
  2. Trykk deigen ut i en paiform og prikk bunnen med en gaffel. Stek i ovn ved 200 °C i ca. 15 minutter.
  3. Skjær kyllingfilet i strimler. Finhakk løk, rens spinat. Brun kyllingstrimler i en varm stekepanne med margarin eller olje. Ha i løk og spinat, og fres til spinaten faller sammen.
  4. Visp sammen egg, melk, salt og pepper.
  5. Fordel den stekte kylling - og spinatblandingen utover paibunnen. Hell på eggeblandingen, og dryss på oliven og ost. 
  6. Stek paien midt i ovn til eggeblandingen har stivnet, ca. 30 minutter.
Legg et ark aluminiumfolie over paien dersom den får for mye farge før eggeblandingen har stivnet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant