Kyllingpai med spinat

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Tid for pai! En pai med kylling, spinat og oliven er kjempegodt til hverdagsmiddag, i matpakken, når du skal ha gjester eller som en rett på tapasbordet. 

Ingredienser

Paibunn:

  • 150 g smør
  • 200 g hvetemel
  • ca. 2 ss vann

Fyll:

  • 2 stk kyllingfilet
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 stk løk
  • 200 g frisk spinat
  • 5 stk egg
  • 3 dl melk
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 10 stk kalamataoliven
  • 100 g revet hvitost , mozzarella eller smakfull ost

Slik gjør du

  1. Smuldre smør og mel sammen, og tilsett vann til en smidig deig. La deigen hvile kaldt i ca. 1/2 time.
  2. Trykk deigen ut i en paiform og prikk bunnen med en gaffel. Stek i ovn ved 200 °C i ca. 15 minutter.
  3. Skjær kyllingfilet i strimler. Finhakk løk, rens spinat. Brun kyllingstrimler i en varm stekepanne med margarin eller olje. Ha i løk og spinat, og fres til spinaten faller sammen.
  4. Visp sammen egg, melk, salt og pepper.
  5. Fordel den stekte kylling - og spinatblandingen utover paibunnen. Hell på eggeblandingen, og dryss på oliven og ost. 
  6. Stek paien midt i ovn til eggeblandingen har stivnet, ca. 30 minutter.
Legg et ark aluminiumfolie over paien dersom den får for mye farge før eggeblandingen har stivnet.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.