Kyllingpai med spinat

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Tid for pai! En pai med kylling, spinat og oliven er kjempegodt til hverdagsmiddag, i matpakken, når du skal ha gjester eller som en rett på tapasbordet. 

Ingredienser

Paibunn:

  • 150 g smør
  • 200 g hvetemel
  • ca. 2 ss vann

Fyll:

  • 2 stk kyllingfilet
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 stk løk
  • 200 g frisk spinat
  • 5 stk egg
  • 3 dl melk
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 10 stk kalamataoliven
  • 100 g revet hvitost , mozzarella eller smakfull ost

Slik gjør du

1. Smuldre smør og mel sammen, og tilsett vann til en smidig deig. La deigen hvile kaldt i ca. 1/2 time.

2. Trykk deigen ut i en paiform og prikk bunnen med en gaffel. Stek i ovn ved 200 °C i ca. 15 minutter.

3. Skjær kyllingfilet i strimler. Finhakk løk, rens spinat. Brun kyllingstrimler i en varm stekepanne med margarin eller olje. Ha i løk og spinat, og fres til spinaten faller sammen.

4. Visp sammen egg, melk, salt og pepper.

5. Fordel den stekte kylling - og spinatblandingen utover paibunnen. Hell på eggeblandingen, og dryss på oliven og ost. 

6. Stek paien midt i ovn til eggeblandingen har stivnet, ca. 30 minutter.

Legg et ark aluminiumfolie over paien dersom den får for mye farge før eggeblandingen har stivnet.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.