Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Nakkekoteletter i leirgryte

Ingredienser

  • 4 stk. nakkekoteletter av svin
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. persillerot
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. appelsin
  • 2,5 dl svine- eller kyllingbuljong (utblandet)
Del

Nakkekoteletter i leirgryte

(15)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Nakkekoteletter er supre å tilberede i en leirgryte eller annen ildfast form med lokk. Plassér gryten i ovnen, og la den passe seg selv mens du gjør noe helt annet.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 4 stk. nakkekoteletter av svin
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. persillerot
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. appelsin
  • 2,5 dl svine- eller kyllingbuljong (utblandet)

Slik gjør du

  1. Bløtlegg leirgryten i ca. 2 timer (eller over natta, om det er lenge siden den har vært i bruk).
  2. Del nakkekoteletter i to.
  3. Skrell rotgrønnsaker og del i passe store biter. Skjær appelsin i båter og legg i leirgryten. Plasser kotelettene på toppen og krydre med salt og pepper. Hell i buljong.
  4. Sett på lokket og plasser leirgryten på nest nederste rille i kald ovn. Sett ovnen på 180 °C og la leirgryten stå i ovnen i ca. 2 timer.

Server gryten med poteter eller godt brød til å suge opp den gode kraften.

 

Det er viktig å bløtlegge gryten lenge nok, ellers vil maten tørke inne i gryten. Leirgryten avgir væske under steketiden. Det er også viktig å sette formen inn i kald ovn, ellers kan leirgryten sprekke.
 
Leirgrytens popularitet går i bølger. Mange gryter havner ufortjent innerst i et skap eller i kjellerboden. Det er absolutt verd å grave dem fram derfra og ta dem i bruk igjen! All slags mat kan tilberedes og blir god i leirgryte – grønnsaker, fisk og kjøtt. Ja, til og med desserter og brød kan tilberedes i leirgryte.

Har du ikke leirgryte, kan retten godt tilberedes på samme måte i en stor jerngryte eller annen gryte med lokk. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB14 07.02.2023 14:49:47