Nakkekoteletter i leirgryte

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Nakkekoteletter er supre å tilberede i en leirgryte eller annen ildfast form med lokk. Plasser gryten i ovnen, og imens kan du gjøre noe helt annet.

Ingredienser

  • 4 stk nakkekoteletter av svin
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk persillerot
  • 2 stk løk
  • 1 stk appelsin
  • 212 dl buljongkraft

Slik gjør du

  1. Bløtlegg leirgryten i ca. 2 timer (eller over natta, om det er lenge siden den har vært i bruk på en stund).
  2. Del nakkekoteletter i to.
  3. Skrell rotgrønnsaker og del i passe store biter. Skjær appelsin i båter og legg i leirgryten. Plasser kotelettene på toppen og hell i buljong.
  4. Sett på lokket og plasser leirgryten midt i kald ovn. Sett ovnen på 180 °C og la leirgryten stå i ovnen i ca. 1 ½-2 timer.

Server leirgryten med poteter eller godt brød til å suge opp den gode kraften.

Det er viktig å bløtlegge gryten lenge nok, ellers vil maten tørke inne i gryten. Det er også viktig å sette formen inn i kald ovn, ellers kan leirgryten sprekke.

 

Leirgrytens popularitet går i bølger. Mange gryter havner ufortjent innerst i et skap eller i kjellerboden. Det er absolutt verd å grave dem fram derfra, og ta dem i bruk igjen! All slags mat kan tilberedes og blir god i leirgryte – grønnsaker, fisk og kjøtt. Ja, til og med desserter og brød kan tilberedes i leirgryte.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.