Ingredienser

  • 0,5 stk. sommerskinke
  • 1 stk. nykål, sommerkål
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ss smør eller margarin
  • 1 ss vann

Dressing:

  • 1 ss sennep
  • 1 ss sukker
  • 2 ss sitronsaft eller hvitvinseddik
  • 1 båt finrevet hvitløk
  • ca. 3 ss olivenolje
Del

Sommerskinke med nykål

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ferdig røkt og kokt sommerskinke er enkel sommermat og supert å ty til når lysten til å stå over grytene er liten. Skinken kan serveres både kald og varm, og tilbehøret kan du variere på mange måter med sesongens fantastiske ferske norske grønnsaker og poteter. Vi serverer vår sommerskinke med nydelig nykål og en frisk sennepsdressing.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 0,5 stk. sommerskinke
  • 1 stk. nykål, sommerkål
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ss smør eller margarin
  • 1 ss vann

Dressing:

  • 1 ss sennep
  • 1 ss sukker
  • 2 ss sitronsaft eller hvitvinseddik
  • 1 båt finrevet hvitløk
  • ca. 3 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Skjær sommerskinken i ca. 1 cm. tykke skiver. Ønsker du å servere skinken varm, kan du pakke skivene i litt folie sammen med kraften fra posen og varme dem i stekeovn på 200 °C i ca. 30 minutter. Legg skivene på et fat.
  2. Fjern om nødvendig de grove ytterste bladene av kålen og del den i grove båter slik at de henger sammen i stilkfestet. Kutt vårløk i ringer.
  3. Smelt smøret i en vid stekepanne eller sauteringspanne og legg i kålen. Tilsett vann og krydre med litt salt og pepper. Kok opp, sett på lokk og la kålen dampe til den er mør, men fortsatt har god tyggemotstand. Det er bedre å koke den for lite enn for mye, så vent til rett før servering med å koke den.
  4. Rør sammen sennep, sukker, sitronsaft og revet hvitløk. Spe med olivenoljen til du har en jevn dressing. Smak til med salt og pepper.
  5. Legg den varme kålen på fatet sammen med skinkeskivene og hell over det meste av dressingen. Dryss over sesamfrø og frisk dill. Server resten av dressingen ved siden av.

Små nypoteter kan godt serveres til.

Sommerskinke med nykål

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant