Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammeburger

Lammeburger

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kjøttdeig av lam
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking

Fetaostcrumble:

  • 200 g fetaost
  • 60 g grovhakkede pistasjnøtter
  • 2 ss finhakket frisk mynte
  • skall av 0,5 stk. sitron

Tilbehør:

  • 400 g rødkål
  • saft av 0,25 stk. sitron
  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 1 pk babyspinat ( 65g)
  • 2 ss honning , flytende type
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1020 kcal
Fett 68 g
Protein 42 g
Karbohydrater 56 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lyst på noe litt søtt, litt salt, crunchy og samtidig friskt? Lag lammeburger med rødkål og spinat – toppet med en deilig blanding av feta, pistasjnøtter og mynte. Kanskje blir dette din nye favoritt!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kjøttdeig av lam
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking

Fetaostcrumble:

  • 200 g fetaost
  • 60 g grovhakkede pistasjnøtter
  • 2 ss finhakket frisk mynte
  • skall av 0,5 stk. sitron

Tilbehør:

  • 400 g rødkål
  • saft av 0,25 stk. sitron
  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 1 pk babyspinat ( 65g)
  • 2 ss honning , flytende type
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1020 kcal
Fett 68 g
Protein 42 g
Karbohydrater 56 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Pensle gjerne burgerne med litt olje og legg dem på grillen. Da får du en ekstra god smak på burgerne.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Podcast-episode: Saftig burger på grillen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB13 13.05.2025 12:32:51