Lammeburger

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Lyst på noe litt søtt, litt salt, crunchy og samtidig friskt? Lag lammeburger med rødkål og spinat – toppet med en deilig blanding av feta, pistasjnøtter og mynte. Kanskje blir dette din nye favoritt!

Ingredienser

  • 600 g kjøttdeig av lam
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking

Fetaostcrumble:

  • 200 g fetaost
  • 60 g grovhakkede pistasjenøtter
  • 2 ss finhakket frisk mynte
  • skall av 12 stk sitron

Tilbehør:

  • 1 stk rødkål ( ca. 400 g )
  • saft av 14 stk sitron
  • 4 stk hamburgerbrød
  • 1 pk babyspinat ( 65g)
  • 2 ss flytende honning

Slik gjør du

  1. Lag burgere. Ha kjøttdeig, salt, pepper og vann i en bolle og rør deigen sammen. Ikke rør for lenge, deigen skal ikke bli seig.
  2. Del deigen i burgere à 150 g. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
  3. Smuldre fetaost i en lien bolle og bland det sammen med grovhakkede pistasjnøtter, mynte og finrevet sitronskall.
  4. Snitt rødkål fint, en ostehøvel eller skreller kan gjøre denne jobben enklere.
  5. Stek burgere i en stekepanne med margarin eller olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til det igjen pipler ut kjøttsaft. Da er burgerne medium stekt.
    Pensle gjerne burgerne med litt olje og legg dem på grillen. Da får du en ekstra god smak på burgerne.
  6. Varm burgerbrød og klem litt sitronsaft over rødkålen rett før servering.
  7. Fyll hamburgerbrødene med crispy rødkål, stekte lammeburgere, frisk spinat og topp med fetaostblandingen. Ringle over litt honning tilslutt. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.