Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammeburger

Lammeburger

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kjøttdeig av lam
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking

Fetaostcrumble:

  • 200 g fetaost
  • 60 g grovhakkede pistasjnøtter
  • 2 ss finhakket frisk mynte
  • skall av 0,5 stk. sitron

Tilbehør:

  • 1 stk. rødkål ( ca. 400 g )
  • saft av 0,25 stk. sitron
  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 1 pk babyspinat ( 65g)
  • 2 ss honning , flytende type
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lyst på noe litt søtt, litt salt, crunchy og samtidig friskt? Lag lammeburger med rødkål og spinat – toppet med en deilig blanding av feta, pistasjnøtter og mynte. Kanskje blir dette din nye favoritt!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kjøttdeig av lam
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking

Fetaostcrumble:

  • 200 g fetaost
  • 60 g grovhakkede pistasjnøtter
  • 2 ss finhakket frisk mynte
  • skall av 0,5 stk. sitron

Tilbehør:

  • 1 stk. rødkål ( ca. 400 g )
  • saft av 0,25 stk. sitron
  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 1 pk babyspinat ( 65g)
  • 2 ss honning , flytende type

Slik gjør du

  1. Ha lammekjøttdeig, salt, pepper og vann i en bolle og rør deigen sammen. Ikke rør for lenge, deigen skal ikke bli seig.
  2. Del deigen i burgere à 150 g. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
  3. Smuldre fetaost i en lien bolle og bland det sammen med grovhakkede pistasjnøtter, mynte og finrevet sitronskall.
  4. Snitt rødkål fint, en ostehøvel eller skreller kan gjøre denne jobben enklere.
  5. Stek burgere i en stekepanne med margarin eller olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til burgerne er gjennomstekt.
    Pensle gjerne burgerne med litt olje og legg dem på grillen. Da får du en ekstra god smak på burgerne.
  6. Varm burgerbrød og klem litt sitronsaft over rødkålen rett før servering.
  7. Fyll hamburgerbrødene med crispy rødkål, stekte lammeburgere, frisk spinat og topp med fetaostblandingen. Ringle over litt honning tilslutt. 

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Saftig burger på grillen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB12 14.04.2024 17:03:51