Ingredienser

  • 5 dl seterrømme
  • 2 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

458kcal

Energi

37.1g

Fett

8.2g

Protein

23.3g

Karbohydrater

0.5mg

Jern

Del

Rømmegrøt

(9)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rømmegrøt, gjerne i følge med spekemat, har lange tradisjoner i Norge, og forbindes for mange med sankthansfeiring, olsokfeiring eller fjellturer. Grøten lager du enkelt selv, og fast tilbehør er sukker, kanel og smøret som skummes av grøten under koking.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 5 dl seterrømme
  • 2 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

458kcal

Energi

37.1g

Fett

8.2g

Protein

23.3g

Karbohydrater

0.5mg

Jern

Slik gjør du

  1. La rømmen koke i ca. 5 minutter.
  2. Sikt i halvparten av melet og rør kraftig.
  3. La det stå å koke på svak varme til smøret (fettet) pipler frem. Ta av smøret med en skje før du rører inn resten av melet og sper på med melken.
  4. Spe med litt melk av gangen og rør godt mellom hver gang. La grøten småkoke i ca. 5 minutter før du smaker til med salt.

Server med sukker, kanel og smøret fra rømmen.

Rømmegrøt og spekemat er en klassiker om sommeren. Beregn 100 g assortert spekemat per person.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant