Enkel asiatisk fiskegryte

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Er du glad i curry er denne raske og gode hverdagsgryten med fisk midt i blinken! Hvor hot du vil ha den, justerer du selv. Gurkemeie gir ekstra sting og en nydelig gyllen farge på sausen.

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 ts gurkemeie
  • ½ ts chiliflakes
  • 1 boks hakkede tomater
  • dl kokosmelk
  • 1 stk rød paprika
  • ¼ kg torskefilet eller annen hvit fisk
  • ¼ kg laks eller ørretfilet
  • 100 g sukkererter
  • ½ potte frisk koriander
  • 1 stk lime

Slik gjør du

  1. Skjær løk i tynne skiver. Finhakk hvitløk.
  2. Varm olje i en dyp stekepanne eller sauteringspanne. Fres løk og hvitløk til den er myk og blank. Tilsett hakkede tomater og kokosmelk og kok opp. Smak til med salt og pepper.
  3. Skjær paprika og fisk i biter og legg i pannen. Senk temperaturen og sett på lokk. La gryten trekke i ca 8-10 minutter, eller til fisken er gjennomkokt.
  4. Del sukkererter i skrå på langs og ha i gryten noen få minutter før servering.
  5. Dryss over hakket koriander, og server med limebåter.

Server gryten med quinoa, brød eller kokt ris.

Bruk denne gryten som en basis og lek deg med smaker! Med litt revet ingefær, sitrongress og fiskesaus får du et helt nytt smaksbilde. Litt malt spisskummen og koriander tar deg i en helt annen retning, og soyasaus og sesamolje styrer deg til enda en ny havn. Bruk det du har tilgang på av fisk og skalldyr – her er det et hav av muligheter!

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.