Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ovnsbakt kveite

Ovnsbakt kveite

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kveite i skiver
  • 2 ss virgin olivenolje
  • 1 ts salt
  • 20 g smør

Tilbehør:

  • 8 stk. gulrot
  • 1 ss honning
  • 1 ss smør
  • 200 g brokkolini
  • 600 g mandelpotet

Sandefjordsmør:

  • 4 dl kremfløte
  • 140 g smør
  • 1 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1136 kcal
Fett 87 g
Protein 45 g
Karbohydrater 39 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ovnsbakt kveite med en god smørsaus og nykokte poteter er en rett som virkelig smaker av tradisjon. Den delikate og faste kveita er en av våre stolteste matfisker, og sammen med klassikeren Sandefjordsmør og norske grønnsaker blir dette en middag som passer like godt til hverdags som når du får gjester. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kveite i skiver
  • 2 ss virgin olivenolje
  • 1 ts salt
  • 20 g smør

Tilbehør:

  • 8 stk. gulrot
  • 1 ss honning
  • 1 ss smør
  • 200 g brokkolini
  • 600 g mandelpotet

Sandefjordsmør:

  • 4 dl kremfløte
  • 140 g smør
  • 1 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1136 kcal
Fett 87 g
Protein 45 g
Karbohydrater 39 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Legg kveita på et serveringsfat, og server den med brokkolini, glaserte gulrøtter og nykokte poteter. Har du litt gressløk eller persille passer det utmerket både i sausen og drysset over potetene. Har du lyst å variere litt på tilbehøret, hva med hasselbackpoteter neste gang?

Vil du ha flere godt tips til middager med brokkolini som tilbehør? Da bør du sjekke ut helstekt indrefilet med fløtegratinerte poteter og brokkolini. Det er nydelig gjestemat!

Ovnsbakt kveite

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14675, server:MP-PRD-WEB13 21.06.2025 00:24:23