Fylt paprika med ris og karbonadedeig

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Har du igjen litt rester igjen av gårsdagens middag, men ikke nok til et helt måltid? Fylt paprika er løsningen! Vi brukte kald ris og rester av stekt karbonadedeig - kanskje du har noe annet? Framgangsmåten er den samme, og smaken på fyllet varieres med det du har for hånden. Rester av ris og couscous passer også godt som fyll i paprika!

Ingredienser

  • 1 stk finhakket løk
  • 2 ss olivenolje
  • 200 g karbonadedeig eller annen stekt kjøttdeig
  • 2 dl kokt ris
  • ½ ts chilipulver
  • 4 stk små rød paprika
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss hakket bladpersille
  • 4 ss salsa
Vis næringsinnhold
Energi
220kcal
Fett
5.3g
Protein
24.3g
Karbohydrater
16.1g
Jern
3.1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Fres hakket løk i en varm stekepanne til den er myk og blank. TIlsett resten av ingrediensene og fres alt til det er gjennomvarmt. Bland inn så mye salsa eller annen saus at blandingen blir saftig, men ikke bløt. Smak til med salt og pepper og eventuelt andre smaker du liker.  
  2. Skjær forsiktig toppen av paprikaene og fjern frøene. Skjær av litt av bunnen så paprikaene står stødig.
  3. Fyll kjøttblandingen i paprikaene og sett dem i en ildfast form med åpningen på topp. Press stilken på toppen slik at paprikaen blir lukket. Stek dem midt i ovnen på 180 °C i ca. 15-20 minutter.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.