Ingredienser

  • 1 bunt grønn frisk asparges
  • 600 g biffkjøtt i strimler
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss olje til steking
  • 20 stk. rød cherrytomat , delt i to

Byggrynsrisotto:

  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. finhakket rødløk
  • 3 poser byggris á 50 g
  • 2 stk. kyllingbuljongterning
  • 2 ss olje til steking
  • 1 l vann
  • 50 g revet parmesan
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

509kcal

Energi

22.3g

Fett

44.2g

Protein

28.9g

Karbohydrater

3.7mg

Jern

Del

Byggrynsrisotto med biffstrimler

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftige biffstrimler av storfekjøtt smaker skikkelig godt sammen med byggrynrisotto og friske asparges. Sunt er det også. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 bunt grønn frisk asparges
  • 600 g biffkjøtt i strimler
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss olje til steking
  • 20 stk. rød cherrytomat , delt i to

Byggrynsrisotto:

  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. finhakket rødløk
  • 3 poser byggris á 50 g
  • 2 stk. kyllingbuljongterning
  • 2 ss olje til steking
  • 1 l vann
  • 50 g revet parmesan
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

509kcal

Energi

22.3g

Fett

44.2g

Protein

28.9g

Karbohydrater

3.7mg

Jern

Slik gjør du

Byggrynrisotto med biffstrimler 2

Du trenger: Biffkjøtt i strimler, rødløk, hvitløk, asparges, byggris, kyllingbuljongterninger, vann, parmesan, olje, salt og pepper. 
  1. Surr hvitløk og rødløk i en kjele med litt olje til løken er blank. Ha i byggris, og fres noen minutter. Spe med kyllingbuljong (utblandet). Kok i 15 minutter, og rør inn litt revet parmesan til slutt.
  2. Knekk av eller skrell den nederste delen av aspargesen. Kok dem i lettsaltet vann til de er så vidt møre, 2-3 minutter. Avkjøl i isvann slik at de beholder den pene grønnfargen.
Biffsalat 3a
  1. Stek biffstrimler i flere omganger i en varm stekepanne med olje til kjøttsaft pipler ut. Krydre med salt og pepper. Ha kjøttet tilbake i stekepannen sammen med asparges og cherrytomat, og la det hele bli gjennomvarmt.

Byggrynrisotto med biffstrimler 4

Legg byggrynsrisotto på en tallerken og topp med grønnsaker og saftige biffstrimler.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant