Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Fiskeform med sei

Ingredienser

  • 800 g seifilet
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. gul paprika
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olje
  • 3 dl matfløte
  • 150 g frisk spinat
  • 2 dl byggris eller perlespelt
Del

Fiskeform med sei

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Seifilet er rimelig, smakfull og anvendelig og sammen med en deilig, kremete saus med paprika og spinat, blir dette et hverdagslig herremåltid.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 800 g seifilet
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. gul paprika
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olje
  • 3 dl matfløte
  • 150 g frisk spinat
  • 2 dl byggris eller perlespelt

Slik gjør du

  1. Skjær ut bein av fiskefileten og del den i porsjonsstykker. Legg stykkene på en tallerken og krydre dem med litt salt og pepper.
  2. Kutt paprika og løk i små biter og finhakk hvitløk.
  3. Varm en sauteringspanne eller dyp stekepanne med olje og fres paprika, løk og hvitløk på middels varme et par minutter uten at det tar farge.
  4. Hell i fløte og kok opp.
  5. Fjern de groveste stilkene på spinaten og ha den i pannen. La alt koke til spinaten begynner å falle sammen. Smak til med hakket persille, salt og pepper.
  6. Hell sausen over i en ildfast form og legg fiskestykkene på toppen. Sett formen midt i forvarmet ovn på 180 °C i 12-15 minutter avhengig av størrelsen på fiskestykkene til fisken er ferdig.
  7. Kok byggris eller perlespelt etter anvisning på pakken mens fisken står i ovnen.

Sei kan godt byttes ut med andre fiskeslag, som for eksempel torsk eller steinbit. Har du en stekepanne som tåle stekeovn, er det ikke nødvendig å bruke ildfast form. Da er det bare å legge fiskestykkene i stekepannen og sette den i ovnen. Du kan også ssette lokk på pannen og la den stå på lav temperatur på koketoppen til fisken er ferdig. 

Fiskeform med sei

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB14 26.11.2022 09:31:02