Ingredienser

Kimchi:

  • 600 g hjemmelaget kimchi (se oppskrift)
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

231.2kcal

Energi

8.2g

Fett

34.7g

Protein

4.2g

Karbohydrater

3.8mg

Jern

Del

Biff med kimchi

(3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftig, pannestekt biff av norsk storfe med koreansk kimchi er en skikkelig sunn og smakelig fristelse. Kimchi er en fermentert kål- og grønnsaksblanding som smaker himmelsk. Sett av to uker til kimchien og et par minutter på hver side til biffene.  Eksotisk og veldig godt!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Kimchi:

  • 600 g hjemmelaget kimchi (se oppskrift)
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

231.2kcal

Energi

8.2g

Fett

34.7g

Protein

4.2g

Karbohydrater

3.8mg

Jern

Slik gjør du

Ingredienser til hjemmelaget kimchi (30 porsjoner): 3 kinakål, 1 pakke grønnkål (à 200 g), 2 liter vann, 2 spiseskjeer havsalt, 2 revne gulerøtter, 1 finhakket løk, 100 g aspargesbønner i biter, 6 båter finhakket hvitløk, 4 grovhakkede vårløk, 1 rød chili i tynne skiver. Dressing: 1/2 desiliter chili explotion pulver, 1/4 desiliter vann, 2 spiseskjeer sukker og 2 spiseskjeer fiskesaus.

Hjemmelaget kimchi: 

  1. Kutt kinakål og grønnkål i grove biter. Ha dem over i et dørslag og skyll under kaldt vann.
  2. Kok opp vann og salt i en kjele, rør slik at saltet løser seg opp.
  3. Ha kål og saltlake i en stor bolle. Legg eventuelt press på kålen slik at saltlaken dekker godt. Kålen skal ligge i laken i minst 3 timer.
  4. Ha gulrot, løk, aspargesbønner, hvitløk, vårløk og chili i en bolle. Bland sammen ingrediensene til dressingen, og ha dem i bollen med grønnsaker.
  5. Hell av saltlaken, og skyll kålen raskt under rennende kaldt vann. Bland kålen sammen med resten av grønnsakene og dressingen.
  6. Fyll kimchien på et stort rent glass med lokk, eventuelt flere små. La den stå på kjøkkenbenken i 2-3 dager, og sett den deretter i kjøleskapet. Kimchien kan spises allerede etter 2 dager, men også oppbevares i 2-3 uker i kjøleskapet. Den vil utvikle mer smak, jo lengre den står.

Steking av biff:

Biff med spinatfylt paprika 3.jpg
  1. Krydre biffkjøttet med salt og pepper. Stek biffene på sterk varme i en stekepanne med margarin til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt.
  2. Vei opp kimchi, vi har beregnet 150 g per porsjon.

Server saftig og mør biff med hjemmelaget kimchi.

Du kan selvfølgelig også bruke ferdiglaget eller kjøpt kimchi i denne oppskriften. Kimchi fås kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker og butikker med asiatiske varer.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant