Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Asiatisk bowl med kjøttdeig

Ingredienser

porsjoner

Kokt ris:

  • 2 dl jasminris
  • 4 dl vann til koking av ris
  • 0,5 ts salt

Glasert kjøttdeig:

  • 400 g kjøttdeig av svin , eller kyllingkjøttdeig
  • 3 ss søt chilisaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss honning
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • skall og saft av 1 stk. lime

Topping:

  • 150 g hodekål
  • 0,5 stk. agurk
  • 1 stk. vårløk
  • 30 g frisk spinat
  • 4 ss granateple (kan sløyfes)
  • 2 ts sesamfrø
  • 4 stilker frisk koriander

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en av dine nye go-to retter i hverdagen! En superenkel og rask hverdagsmiddag alle vil like. Kjøttdeig med asiatiske smaker, ris og friske grønnsaker, og vil du ha litt ekstra spice, topp med en rask chili-peanøttopping. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Kokt ris:

  • 2 dl jasminris
  • 4 dl vann til koking av ris
  • 0,5 ts salt

Glasert kjøttdeig:

  • 400 g kjøttdeig av svin , eller kyllingkjøttdeig
  • 3 ss søt chilisaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss honning
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • skall og saft av 1 stk. lime

Topping:

  • 150 g hodekål
  • 0,5 stk. agurk
  • 1 stk. vårløk
  • 30 g frisk spinat
  • 4 ss granateple (kan sløyfes)
  • 2 ts sesamfrø
  • 4 stilker frisk koriander

Slik gjør du

Denne retten kan du tilpasse og justere alt etter hva du har i kjøleskapet, eller hvor spicy, syrlig eller søt du ønsker smaken. Med andre ord, ikke følg oppskriften slavisk, men smak deg frem og tilpass toppingen, så blir dette en rett du etterhvert lager på autopilot når det skal gå raskt og smake samtidig smake skikkelig digg. 

trinn du kan merke av

Har du ikke micro? Kok ris i kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Velg gjerne fullkornsris eller fiberris dersom du ønsker mer fiber i retten. 

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Vil du ha litt ekstra spice til din bowl, kan du lage en chili-peanøtt topping; Grovhakk 2 ss peanøtter, og fres dem i en varm panne med 2 ss olje til de er lett ristet, 2-3 minutter. Trekk pannen av varmen og ha i 1/2 ts gochugaru eller annet chilikrydder og 1/2 ts sukker. Krydre med litt salt. 

Asiatisk bowl med kjøttdeig

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13598, server:MP-PRD-WEB13 22.03.2025 10:18:28