Chili sin carne

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Er herlig chili behøver ikke lages med kjøtt! Vi har erstattet kjøttet med ekstra mye grønnsaker, bønner og kikerter - en skikkelig digg vegetarisk hverdagsgryte.

Ingredienser

  • 2 stk løk
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk rød paprika
  • 1 stk rød chili
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • ½ ts chilipulver eller etter smak
  • 2 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ts tomatpuré
  • 1 boks hermetiske røde bønner
  • 1 boks hermetiske kikerter

Slik gjør du

  1. Grovhakk løk, gulrot og paprika. Finhakk chili og hvitløk.
  2. Varm olje i en gryte og fres grønnsakene til de er blanke og begynner å få farge.
  3. Dryss over spisskummen, malt koriander og chilipulver, og la det frese med ca. 1 minutt.
  4. Tilsett hakkede tomater og tomatpuré og kok opp. Senk varmen og la det hele småkoke ca. 5 minutter. Tilsett litt vann om du synes gryten er for tykk.
  5. Skyll bønner og kikerter og ha dem i gryten. Smak til med salt, pepper og limesaft.

Server gryten rykende varm med limebåter en klatt rømme. Freskt brød er godt til.

Varier hvilke grønnsaker du bruker i chiligryten ut fra hva du selv liker og hva du har tilgjengelig. Squash, aubergine og rotgrønnsaker passer godt. Hva slags bønner du bruker kan også godt varieres ut frahva du liker best.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.