Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalkunfilet med ovnsbakte grønnsaker

Kalkunfilet med ovnsbakte grønnsaker

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg mandelpotet eller småpoteter
  • 3 stk. persillerot
  • 1,5 stk. rødløk
  • 1 stk. fennikel
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn)
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 552 kcal
Fett 12 g
Protein 62 g
Karbohydrater 45 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Snaddermat! Saftig kalkunfilet servert på en seng av lekre, ovnsbakte grønnsaker. Enkel gjestemat eller søndagsmiddag til familien. Server gjerne alt-i-ett formen med en fløtesaus eller et deilig urtesmør. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg mandelpotet eller småpoteter
  • 3 stk. persillerot
  • 1,5 stk. rødløk
  • 1 stk. fennikel
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn)
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 552 kcal
Fett 12 g
Protein 62 g
Karbohydrater 45 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Skjær kalkunfileten i tynne skiver før servering, pynt med friske urter og server gjerne en fløtesaus eller et urtesmør til kalkunfileten. Rørte tyttebær eller portvinsgelé smaker også godt ved siden av.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB14 12.10.2024 12:50:02