Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalkunfilet med ovnsbakte grønnsaker

Kalkunfilet med ovnsbakte grønnsaker

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg mandelpotet eller småpoteter
  • 3 stk. persillerot
  • 1,5 stk. rødløk
  • 1 stk. fennikel
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn)
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 4 stilker bladpersille til pynt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Snaddermat! Saftig kalkunfilet servert på en seng av lekre, ovnsbakte grønnsaker. Enkel gjestemat eller søndagsmiddag til familien. Server gjerne alt-i-ett formen med en fløtesaus eller et deilig urtesmør. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg mandelpotet eller småpoteter
  • 3 stk. persillerot
  • 1,5 stk. rødløk
  • 1 stk. fennikel
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn)
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 4 stilker bladpersille til pynt

Slik gjør du

  1. Vask poteter og del dem i to på langs. Skrell persillerot og løk. Skjær persillerot i staver, løk og fennikel i båter. Legg grønnsakene i en ildfast form, ha på olje og krydre med salt og pepper.
  2. Krydre kalkunfileten med salt og pepper. Brun den på begge sider i en varm stekepanne med smør. Når fileten har fått en fin og gyllen farge på begge sider legg den over i formen med grønnsaker. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Sett formen i stekeovnen på 180 °C i ca. 1 time, eller til steketermometeret viser en kjernetemperatur på 68-70 °C.
  3. Sjekk om potetene er ferdige med en spiss liten kniv. Trenger potetene lengre tid, kan fileten tas ut av ovnen, pakkes inn i folie og hvile på kjøkkenbenken til potetene er ferdige.

Skjær kalkunfileten i tynne skiver før servering, pynt med friske urter og server gjerne en fløtesaus eller et urtesmør til kalkunfileten. Rørte tyttebær eller portvinsgelé smaker også godt ved siden av.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 23.04.2024 16:45:43