Lagre

Ingredienser

  • 4 stk. egg
  • 1 stk. rødløk
  • 2 ss finhakket frisk dill
  • 1 boks hermetisk tunfisk i vann
  • 0,5 stk. agurk
  • 2 stk. hjertesalat
  • 1 dl kokte grønne linser

Cæsardressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • saften av 0,5 stk. lime
  • 3 båter hvitløk
  • 1,5 dl olivenolje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Del

Egg- og tunfisksalat

(2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Egg- og tunfisksalat med cæsardressing utgjør en deilig lunsj eller en enkel og god middag når du har lyst på noe annet enn et varmt måltid. I denne egg- og tunfisksalaten kan du gjerne også bruke kokte poteter fra gårsdagens middag, hvis du har det.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 4 stk. egg
  • 1 stk. rødløk
  • 2 ss finhakket frisk dill
  • 1 boks hermetisk tunfisk i vann
  • 0,5 stk. agurk
  • 2 stk. hjertesalat
  • 1 dl kokte grønne linser

Cæsardressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • saften av 0,5 stk. lime
  • 3 båter hvitløk
  • 1,5 dl olivenolje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kok eggene i 8-10 minutter.  Avkjøl dem i kaldt vann, og ta av skallet.

  1. Finhakk rødløk og dill, og bland sammen med tunfisk. Skjær agurk i tynne skiver og og anrett på et fat sammen med salat, linser, tunfiskblandingen og egg.
  2. Visp sammen eggeplommer, sennep, presset limesaft og finhakket hvitløk i en bolle til dressingen. Visp inn olje i en tynn stråle. Dressingen skal bli tykk som en majones. Smak til med salt og pepper.

Server salaten med cæsardressingen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant