Egg- og tunfisksalat

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Egg- og tunfisksalat med cæsatdressing utgjør en deilig lunsj eller en enkel og god middag når du har lyst på noe annet enn et varmt måltid. I denne egg- og tunfisksalaten kan du gjerne også bruke kokte poteter fra gårsdagens middag, hvis du har det.

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 1 stk rødløk
  • 2 ss finhakket frisk dill
  • 1 boks hermetisk tunfisk i vann
  • 12 stk agurk
  • 2 stk hjertesalat
  • 1 dl kokte grønne linser

Cæsardressing:

  • 2 stk eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • saften av 12 stk lime
  • 3 båt hvitløk
  • 112 dl olivenolje
  • 14 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kok eggene i 8-10 minutter.  Avkjøl dem i kaldt vann, og ta av skallet.

  1. Finhakk rødløk og dill, og bland sammen med tunfisk. Skjær agurk i tynne skiver og og anrett på et fat sammen med salat, linser, tunfiskblandingen og egg.
  2. Visp sammen eggeplommer, sennep, presset limesaft og finhakket hvitløk i en bolle til dressingen. Visp inn olje i en tynn stråle. Dressingen skal bli tykk som en majones. Smak til med salt og pepper.

Server salaten med cæsardressingen.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.