Egg- og tunfisksalat

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Egg- og tunfisksalat med cæsardressing utgjør en deilig lunsj eller en enkel og god middag når du har lyst på noe annet enn et varmt måltid. I denne egg- og tunfisksalaten kan du gjerne også bruke kokte poteter fra gårsdagens middag, hvis du har det.

Ingredienser

  • 4 stk. egg
  • 1 stk. rødløk
  • 2 ss finhakket frisk dill
  • 1 boks hermetisk tunfisk i vann
  • 0,5 stk. agurk
  • 2 stk. hjertesalat
  • 1 dl kokte grønne linser

Cæsardressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • saften av 0,5 stk. lime
  • 3 båt hvitløk
  • 1,5 dl olivenolje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kok eggene i 8-10 minutter.  Avkjøl dem i kaldt vann, og ta av skallet.

  1. Finhakk rødløk og dill, og bland sammen med tunfisk. Skjær agurk i tynne skiver og og anrett på et fat sammen med salat, linser, tunfiskblandingen og egg.
  2. Visp sammen eggeplommer, sennep, presset limesaft og finhakket hvitløk i en bolle til dressingen. Visp inn olje i en tynn stråle. Dressingen skal bli tykk som en majones. Smak til med salt og pepper.

Server salaten med cæsardressingen.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.