Chili con carne med svinekjøtt

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Har du lyst på en ordentlig god gryte? Chili con carne er en superfavoritt! Med både tørket og fersk chili, bønner, grønnsaker og strimlet, norsk svinekjøtt er dette en gryte som både metter og varmer.

Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet skåret i terninger
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 boks hermetiske tomater à 400 g
  • 1 boks chilibønner
  • 1 stk. rød paprika i biter
  • 1 stk. grønn paprika i biter
  • 1,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts salt
Vis næringsinnhold
Energi
298.8kcal
Fett
7.6g
Protein
29.7g
Karbohydrater
23.4g
Jern
3.7mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Ha margarin i en varm gryte. Vent til margarinen slutter å bruse, og stek svinekjøttet i to omganger, sammen med løk, hvitløk og chili.

Chili kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili. Del chili i to på langs, fjern stilk, frø og skillevegger, og skjær den opp i skiver. Liker du chili con carne ekstra hot? Da kan du tilsette ekstra chili eller litt chilipulver.

  1. Hell over hermetisk tomat og la det surre i 3-4 minutter.
  2. Bland inn chilibønner, paprika og krydder. Kok et par minutter og smak til med salt.
Denne retten kan gjerne serveres med grovt brød. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.
En smakfull gryte er klar til servering. Sett gjerne gryten rett på bordet eller server i dype tallerkener. 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.