Moussaka

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Moussaka er en tradisjonell gresk rett med lammekjøttdeig og aubergine. Det tar litt tid å lage ovnsretten, men det er verdt innsatsen!

Ingredienser

Kjøttsaus:

  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 2 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 1 bunt bladpersille
  • 2 ss olje til steking
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 dl vann
  • 1 ts frisk basilikum
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Auberginer:

  • 3 stk aubergine
  • 2 ts salt
  • 1 ss olje til steking

Hvit saus:

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 12 ts salt
  • 14 ts malt hvit pepper
  • 2 stk egg

  • 2 dl revet hvitost

Slik gjør du

  1. Start med kjøttsausen. Finhakk løk, hvitløk og persille. Fres det i pannen med olje i noen minutter. Ta det ut og stek lammekjøttdeig. La den bli pent brun.
  2. Ha i hermetiske tomater, vann, basilikum, kanel, salt og pepper. La kjøttsausen småputre i 35-40 minutter mens du ordner auberginer og hvit saus.
  3. Skjær auberginer i 1/2 cm tykke skiver. Legg skivene utover på et brett, dryss over salt og la dem ligge i minst 15 minutter. Skyll dem godt i kaldt vann og tørk med kjøkkenpapir.
  4. Pensle aubergineskivene med olje, og brun dem godt på begge sider i en varm stekepanne. Legg til side.
  5. Smelt smør i en varm kjele og rør inn mel. Spe med melk til sausen blir passe tykk. Smak til med salt og pepper. La sausen slå av seg litt varme, og rør inn egg.
  6. Legg auberginer, kjøttsaus og hvit saus lagvis i en smurt, ildfast form. Strø ost på toppen. Stek på 225 °C i ca. 30 minutter.
Auberginer varierer i størrelse. Har du store auberginer holder det kanskje med to.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.