Lagre

Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 bit frisk ingefær , tommelstor
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss gurkemeie
  • 2 ts karri
  • 1 ss garam masala
  • 4 dl røde linser
  • 2 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 6 dl vann
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • saften av 1 stk. lime
  • 200 g basmatiris
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

342kcal

Energi

7,55g

Fett

13,3g

Protein

51,2g

Karbohydrater

3,97mg

Jern

Del

Dal - linsegryte

(11)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her har du en middagsrett som fort kan bli en ny vegetar-favoritt! Linser, ris, heftige krydder og flotte farger – dette er en gryte som fører tankene til langt sydligere strøk enn våre egne.

Her har du en middagsrett som fort kan bli en ny vegetar-favoritt! Linser, ris, heftige krydder og flotte farger – dette er en gryte som fører tankene til langt sydligere strøk enn våre egne.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 bit frisk ingefær , tommelstor
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss gurkemeie
  • 2 ts karri
  • 1 ss garam masala
  • 4 dl røde linser
  • 2 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 6 dl vann
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • saften av 1 stk. lime
  • 200 g basmatiris
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

342kcal

Energi

7,55g

Fett

13,3g

Protein

51,2g

Karbohydrater

3,97mg

Jern

Slik gjør du

  1. Finhakk løk, hvitløk og ingefær, og stek til det er mykt og blankt i en varm kjele med olje. Tilsett krydder og stek videre i ett minutt.
  2. Ha i linser, buljong og hakkede tomater. Kok opp, senk varmen og la det koke i 20-25 minutter. Linsene skal være myke, og gryten skal ha konsistens som en litt rennende grøt.
  3. Smak til med salt, pepper og limesaft. Rør om slik at du unngår at det brenner seg. Tilsett litt mer vann eller buljong om linsene absorberer all væsken.
  4. Kok ris etter anvisning på pakken. Finhakk koriander til serveringen.

Server linsegryten rykende varm sammen med ris og hakket koriander. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant