Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Marry me pork

Marry Me med sommerkoteletter

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. sommerkoteletter
  • 2 ss nøytral olje (eller en blanding av olje og smør)
  • 2 stk. finhakket løk
  • 3 båter finhakket eller revet hvitløk
  • 1 ss tørket oregano
  • 0,5 ts chilipulver
  • 1 ss tomatpuré
  • 4 ss finhakkede soltørkede tomater i olje
  • 4 dl kyllingkraft eller utblandet kyllingfond
  • 3 dl kremfløte
  • 50 g parmesan eller en norsk vellagret ost
  • 100 g frisk spinat
  • finrevet skall og saft av 0,25 sitron
  • 2 ss finhakket frisk basilikum

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Inspirert av den populære Marry Me Chicken, men her med saftige skiver av sommerkoteletter. Den kremete sausen med soltørkede tomater, spinat og parmesan gjør denne retten til en vinner. Middagen du lager når du virkelig vil imponere, enten det er til hverdagskos eller date night.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. sommerkoteletter
  • 2 ss nøytral olje (eller en blanding av olje og smør)
  • 2 stk. finhakket løk
  • 3 båter finhakket eller revet hvitløk
  • 1 ss tørket oregano
  • 0,5 ts chilipulver
  • 1 ss tomatpuré
  • 4 ss finhakkede soltørkede tomater i olje
  • 4 dl kyllingkraft eller utblandet kyllingfond
  • 3 dl kremfløte
  • 50 g parmesan eller en norsk vellagret ost
  • 100 g frisk spinat
  • finrevet skall og saft av 0,25 sitron
  • 2 ss finhakket frisk basilikum

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Sommerkoteletter kan enkelt byttes ut med naturell svinekotelett eller nakkekotelett. Alle gir god smak og fungerer godt med den kremete sausen.

Serveringstips! Server med nykokt pasta, kokt etter anvisning på pakken, eller prøv en norsk vri med ovnsbakte poteter. Del potetene i små biter, vend i olje og krydre med salt, pepper og gjerne litt paprikapulver. Stek på 215 °C i ca. 15 min, til de er gylne og møre. Enkelt, godt og klart samtidig med gryta.

Marry me pork

Prøv også gjerne vår marry me chicken med saftig krydret kylling.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14902, server:MP-PRD-WEB11 11.07.2025 10:43:30