Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pakistansk kylling biryani

Kylling biryani

Ingredienser

porsjoner

Ris:

  • ca. 9 dl basmatiris
  • 12 dl vann
  • 2,5 dl nøytral olje
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1,5 ts malt spisskummen
  • 5 stk. hel kardemomme
  • 4 blader frisk mynte
  • 3 ts salt

Biryani:

  • 4 stk. kyllinglår naturell
  • 4 stk. løk
  • 4 dl nøytral olje
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. hel kardemomme (svart)
  • 5 stk. hel kardemomme (grønn)
  • 1 stk. laurbærblad
  • 4 stk. kyllinglår naturell eller tilsvarende mengde kylling overlår
  • 1 boks finknuste hermetiske tomater eller passata
  • ca. 2,5 cm frisk ingefær
  • 1 stk. hvitløk
  • 2 ss biryani masala
  • 2 ss gurkemeie
  • 3 dl yoghurt naturell eller en yoghurt naturell
  • 1 stk. lime
  • 1 bunt frisk koriander
  • 1 bunt frisk mynte
  • 1 klype safran
  • 1 klype gul matfarge (kan sløyfes)
  • 1 ts kewra-vann
  • 1 ts rosevann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2706 kcal
Fett 190 g
Protein 83 g
Karbohydrater 162 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En autentisk kylling biryani fra Pakistan. Dette er en rett som blir bedre og bedre jo lengere den står og kan med fordel lages dagen før eller samme morgen den skal serveres. Får du ikke tak i biryani masala kan du lage krydderet selv! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Ris:

  • ca. 9 dl basmatiris
  • 12 dl vann
  • 2,5 dl nøytral olje
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1,5 ts malt spisskummen
  • 5 stk. hel kardemomme
  • 4 blader frisk mynte
  • 3 ts salt

Biryani:

  • 4 stk. kyllinglår naturell
  • 4 stk. løk
  • 4 dl nøytral olje
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. hel kardemomme (svart)
  • 5 stk. hel kardemomme (grønn)
  • 1 stk. laurbærblad
  • 4 stk. kyllinglår naturell eller tilsvarende mengde kylling overlår
  • 1 boks finknuste hermetiske tomater eller passata
  • ca. 2,5 cm frisk ingefær
  • 1 stk. hvitløk
  • 2 ss biryani masala
  • 2 ss gurkemeie
  • 3 dl yoghurt naturell eller en yoghurt naturell
  • 1 stk. lime
  • 1 bunt frisk koriander
  • 1 bunt frisk mynte
  • 1 klype safran
  • 1 klype gul matfarge (kan sløyfes)
  • 1 ts kewra-vann
  • 1 ts rosevann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2706 kcal
Fett 190 g
Protein 83 g
Karbohydrater 162 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med sprøstekt løk og raita

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB13 18.04.2025 22:08:01