Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pakistansk kylling biryani

Kylling biryani

Ingredienser

porsjoner

Ris:

  • ca. 9 dl basmatiris
  • 12 dl vann
  • 2,5 dl nøytral olje
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1,5 ts malt spisskummen
  • 5 stk. hel kardemomme
  • 4 blader frisk mynte
  • 3 ts salt

Biryani:

  • 4 stk. kyllinglår naturell
  • 4 stk. løk
  • 4 dl nøytral olje
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. hel kardemomme (svart)
  • 5 stk. hel kardemomme (grønn)
  • 1 stk. laurbærblad
  • 4 stk. tomat
  • ca. 2,5 cm frisk ingefær
  • 1 stk. hvitløk
  • 2 ss biryani masala
  • 1,5 ts gurkemeie
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 stk. lime
  • 1 bunt frisk koriander
  • 1 bunt frisk mynte
  • 1 klype safran
  • 1 klype gul matfarge (kan sløyfes)
  • 1 ts kewra-vann
  • 1 ts rosevann
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En autentisk kylling biryani fra Pakistan. Dette er en rett som blir bedre og bedre jo lengere den står og kan med fordel lages dagen før eller samme morgen den skal serveres. Får du ikke tak i biryani masala kan du lage krydderet selv! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Ris:

  • ca. 9 dl basmatiris
  • 12 dl vann
  • 2,5 dl nøytral olje
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1,5 ts malt spisskummen
  • 5 stk. hel kardemomme
  • 4 blader frisk mynte
  • 3 ts salt

Biryani:

  • 4 stk. kyllinglår naturell
  • 4 stk. løk
  • 4 dl nøytral olje
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. hel kardemomme (svart)
  • 5 stk. hel kardemomme (grønn)
  • 1 stk. laurbærblad
  • 4 stk. tomat
  • ca. 2,5 cm frisk ingefær
  • 1 stk. hvitløk
  • 2 ss biryani masala
  • 1,5 ts gurkemeie
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 stk. lime
  • 1 bunt frisk koriander
  • 1 bunt frisk mynte
  • 1 klype safran
  • 1 klype gul matfarge (kan sløyfes)
  • 1 ts kewra-vann
  • 1 ts rosevann

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med sprøstekt løk og raita

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 19.04.2024 11:33:22