Ingredienser

Ris:

  • ca. 9 dl basmatiris
  • 12 dl vann
  • 2,5 dl olje
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1,5 ts malt spisskummen
  • 5 stk. hel kardemomme
  • 4 blader frisk mynte
  • 3 ts salt

Biryani:

  • 4 stk. kyllinglår naturell
  • 4 stk. løk
  • 4 dl olje
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. hel kardemomme (svart)
  • 5 stk. hel kardemomme (grønn)
  • 1 stk. laurbærblad
  • 4 stk. tomat
  • ca. 2,5 cm frisk ingefær
  • 1 stk. hvitløk
  • 2 ss biryani masala
  • 1,5 ts gurkemeie
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 stk. lime
  • 1 bunt frisk koriander
  • 1 bunt frisk mynte
  • 1 klype safran
  • 1 klype gul matfarge (kan sløyfes)
  • 1 ts kewra-vann
  • 1 ts rosevann
Del

Kylling biryani

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En autentisk kylling biryani fra Pakistan. Dette er en rett som blir bedre og bedre jo lengere den står og kan med fordel lages dagen før eller samme morgen den skal serveres. Får du ikke tak i biryani masala kan du lage krydderet selv! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Ris:

  • ca. 9 dl basmatiris
  • 12 dl vann
  • 2,5 dl olje
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1,5 ts malt spisskummen
  • 5 stk. hel kardemomme
  • 4 blader frisk mynte
  • 3 ts salt

Biryani:

  • 4 stk. kyllinglår naturell
  • 4 stk. løk
  • 4 dl olje
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. hel kardemomme (svart)
  • 5 stk. hel kardemomme (grønn)
  • 1 stk. laurbærblad
  • 4 stk. tomat
  • ca. 2,5 cm frisk ingefær
  • 1 stk. hvitløk
  • 2 ss biryani masala
  • 1,5 ts gurkemeie
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 stk. lime
  • 1 bunt frisk koriander
  • 1 bunt frisk mynte
  • 1 klype safran
  • 1 klype gul matfarge (kan sløyfes)
  • 1 ts kewra-vann
  • 1 ts rosevann

Slik gjør du

  1. Bløtlegg risen i kaldt vann i minst 1 time. Hell av bløtleggingsvannet.
  2. Kok opp vann, olje, krydder, mynte og salt i en romslig kjele og ha i risen. Senk varmen og la risen koke til vannet har fordampet, men risen fortsatt har en litt hard kjerne.
  3. Del kyllinglår i biter. Grovhakk løk og kjør den til puré i en foodprosessor eller med en stavmikser.
  4. Varm olje i en vid gryte og fres stjerneanis, kanelstang, svart kardemomme, grønn kardemomme og laurbærblad i ca. 4 minutter. Tilsett løkpuréen og fres videre til løken er gyllen. Ca. 15 minutter.
  5. Brun kylling i gryten til gylne og krydre med salt.
  6. Grovhakk tomater, ingefær og hvitløk- og kjør det til puré i en foodprosessor eller med en stavmikser. Hell puréen i gryten og kok i ytterligere 10 minutter.
  7. Tilsett biryana masala og gurkemeie. La alt frese til oljen skiller seg fra resten.
  8. Tilsett yoghurt og kok videre i 15-20 minutter, eller til gryten skiller seg og oljen legger seg på toppen.
  9. Skjær lime i skiver og finhakk koriander og mynte.
  10. Ha litt av oljen fra kyllinggryten over i en ny gryte. Legg ris, kylling, lime, koriander og mynte lagvis og avslutt med ris på toppen.
  11. Hell litt kokende vann over safrantrådene og la det stå noen minutter. Tilsett gul matfarge, kewra-vann og rosevann. Hell blandingen over risen.
  12. Sett på lokk og pass på at det er helt tett. Bruk et kjøkkenhåndkle og surr det rundt lokket slik at det blir godt isolert. La gryten trekke i minst 30 minutter før servering. Jo lenger den står, jo bedre blir den!

Server med sprøstekt løk og raita

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant