Ingredienser

  • ca. 750 g kalkunfilet
  • 3 ss margarin til steking
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 ts karri
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 0,5 stk. hønsebuljongterning
  • 3 dl matfløte
  • 1 stk. rød paprika
  • 0,5 stk. grønn paprika
  • 3 ss hakket frisk basilikum
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

salt og pepper

Del

Rask kalkungryte

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kalkunfilet er utgangspunkt for denne enkle gryten med deilig smak av karri, urter og grønnsaker. En varmende og god rett som passe i et enkelt vennelag. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • ca. 750 g kalkunfilet
  • 3 ss margarin til steking
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 ts karri
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 0,5 stk. hønsebuljongterning
  • 3 dl matfløte
  • 1 stk. rød paprika
  • 0,5 stk. grønn paprika
  • 3 ss hakket frisk basilikum
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skjær kalkunfilet i 2 cm store biter. Finhakk løk.
  2. Varm en stekepanne med noe av smøret og brun kjøttet raskt på alle kanter. Ha det over i en gryte.
  3. Varm stekepannen på nytt og fres løk og karri til løken er myk og blank. Ha det over i gryten. Kok ut stekepannen med litt vann og ha det i gryten.
  4. Skjær gulrøtter i små terninger og purre i tynne ringer. Ha det i gryten. Hell i matfløte og buljong og kok opp.  Senk varmen og la gryten trekke i ca. 15 minutter, eller til kjøttet er mørt.
  5. Skjær paprika i strimler og ha i gryten mot slutter av koketiden sammen med grovhakket basilikum. Smak til med salt og pepper.

Server med for eksempel stekte potetbåter og en frisk salat.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant