Rask kalkungryte

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Kalkunfilet er utgangspunkt for denne enkle gryten med deilig smak av karri, urter og grønnsaker. En varmende og god rett som passe i et enkelt vennelag. 

Ingredienser

  • ca. 750 g kalkunfilet
  • 3 ss margarin til steking
  • 1 stk finhakket løk
  • 2 ts karri
  • 2 stk gulrot
  • 12 stk purre
  • 12 stk hønsebuljongterning
  • 3 dl matfløte
  • 1 stk rød paprika
  • 12 stk grønn paprika
  • 3 ss hakket frisk basilikum
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skjær kalkunfilet i 2 cm store biter. Finhakk løk.
  2. Varm en stekepanne med noe av smøret og brun kjøttet raskt på alle kanter. Ha det over i en gryte.
  3. Varm stekepannen på nytt og fres løk og karri til løken er myk og blank. Ha det over i gryten. Kok ut stekepannen med litt vann og ha det i gryten.
  4. Skjær gulrøtter i små terninger og purre i tynne ringer. Ha det i gryten. Hell i matfløte og buljong og kok opp.  senk varmen og la gryten trekke i ca. 15 minutter, eller til kjøttet er mørt.
  5. Skjær paprika i strimler og ha i gryten mot slutter av koketiden sammen med grovhakket basilikum. Smak til med salt og pepper.

Server med for eksempel stekte potetbåter og en frisk salat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.