Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tikka masala

Kylling tikka masala

Ingredienser

4  porsjoner
  • 800 g kyllingfilet eller lårfilet
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 2 båter hvitløk
  • 3 cm frisk ingefær
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts chilipulver
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts malt spisskummen

Saus

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 3 cm frisk ingefær
  • 4 ss nøytral olje
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ss garam masala
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1,5 dl matfløte eller kremfløte
  • 1 dl malte mandler eller cashewnøtter
  • 0,5 bunt frisk koriander
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tikka betyr rett og slett kjøtt uten bein, og masala betyr krydderblanding. Kyllingkjøtt i krydder, altså! Marinert i yoghurt og krydder, og kokt ferdig i en deilig krydret tomatsaus med fløte. Sett av tid til å la kjøttet marinere over natten, så er resten gjort på under en halv time.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 800 g kyllingfilet eller lårfilet
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 2 båter hvitløk
  • 3 cm frisk ingefær
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts chilipulver
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts malt spisskummen

Saus

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 3 cm frisk ingefær
  • 4 ss nøytral olje
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ss garam masala
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1,5 dl matfløte eller kremfløte
  • 1 dl malte mandler eller cashewnøtter
  • 0,5 bunt frisk koriander

Slik gjør du

  1. Del kyllingfileter i store biter.
  2. Ha yoghurt i en bolle og tilsett finhakket hvitløk, revet ingefær, sitronsaft, chilipulver, koriander, spisskummen og salt. Bland godt og legg i kyllingbitene. Sett bollen kaldt, helst over natten.
  3. Finhakk løk og hvitløk. Riv ingefær fint. Varm litt olje i en gryte og fres løk, hvitløk og ingefær på middels varme til løken begynner å bli gyllen. Tilsett, spisskummen, muskat, gurkemeie, chilipulver, garam masala, tomatpuré og hakkede tomater. Kok opp og la sausen koke noen minutter før du tilsetter fløten.
  4. Varm litt olje i en vid stekepanne med høy kant. Stek kyllingbitene i omganger til de endrer farge. Legg bitene over i sausen etter hvert. Tilsett resten av marinaden i sausen. Bland inn malte mandler.
  5. La det hele småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og mer krydder etter smak.
  6. Dryss over grovhakkede mandler og hakket frisk koriander ved servering. Vi har også pyntet med svarte sesamfrø.

Server med ris, og gjerne også med nanbrød, raita og mangochutney.

Tikka masala

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 24.04.2024 11:35:37