Ingredienser

  • 800 g biffkjøtt i strimler
  • 1,5 stk. finhakket løk
  • 2 ss smør til bruning
  • 200 g frisk sjampinjong i båter
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 dl kjøttkraft (1 dl vann og en buljongterning)
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %

  • 8 skiver sylteagurk i strimler
  • 8 skiver syltede rødbeter i strimler
Del

Biff Stroganoff

(15)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Biff Stroganoff er en av Russlands mest berømte matretter. Vi har laget en variant med mørt biffkjøtt i en fyldig tomatisert saus. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 800 g biffkjøtt i strimler
  • 1,5 stk. finhakket løk
  • 2 ss smør til bruning
  • 200 g frisk sjampinjong i båter
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 dl kjøttkraft (1 dl vann og en buljongterning)
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %

  • 8 skiver sylteagurk i strimler
  • 8 skiver syltede rødbeter i strimler

Slik gjør du

  1. Skjær biffkjøtt i store strimler (0,5 x 6 cm). Brun kjøttet i små porsjoner sammen med løk i en varm stekepanne med smør. 
  2. Ha kjøttet i en gryte sammen med sjampinjong. Krydre med salt og pepper. Tilsett tomatpuré, kraft og crème fraîche, og la det småkoke noen minutter til gryten har en fin konsistens. Smak eventuelt til med salt og pepper. Pynt gjerne med finhakket persille.

Server gjerne Biff Stroganoff med strimlet sylteagurk og rødbeter. Potetmos, ris, salat eller en klatt med rømme smaker også godt til. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant