Gresk lammepai

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

For mange er gresk mat synonymt med lam, og i denne paien samler vi essensen av de gode smakene. Lukk øynene og drøm deg tilbake til en liten, gresk taverna.

Ingredienser

4
Porsjoner

Paideig:

  • 300 g hvetemel
  • 200 g smør
  • 1 stk egg

Fyll:

  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 2 ss olje
  • 1 stk løk
  • 3 båt hakket hvitløk
  • 20 stk kalamataoliven
  • 10 stk grovhakkede soltørkede tomater
  • 50 g frisk spinat
  • 2 ts frisk timian
  • 1 ts tørket oregano
  • 100 g fetaost
  • 6 stk egg
  • 3 dl melk

Slik gjør du

  1. Smuldre mel og smør fint med fingrene eller i hurtigmikser. Tilsett egg og kna deigen raskt sammen. La deigen hvile i kjøleskapet minst en time.
  2. Klem paideigen ut i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel, dekk med bakepapir og fyll formen med tørre erter, ris eller liknende. Sett formen midt i ovnen og forstek paiskallet i ca. 10 minutter ved 200 ºC. Hell ut de tørre ertene, fjern bakepapiret.
  3. Varm en stekepanne med olje og stek kjøttdeigen til den er gjennomstekt. Tilsett løk og hvitløk underveis. Bland inn oliven, soltørkede tomater, spinatblader og timian mot slutten av stekingen. Smak til med salt og kvernet pepper. Fordel alt i paiskallet.
  4. Visp sammen egg og melk og smak til med salt og kvernet pepper. Hell eggeblandingen i paiskallet og stek paien ved 200 ºC i ca. 20 minutter eller til paien er gyllen og eggemassen har satt seg.

Server lammepaien varm eller lun, gjerne i følge med en god salat.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.