Makaronigrateng med pølse

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Makaronigrateng er en klassisk middagsfavoritt som både store og små elsker. Bland inn litt av favorittgrønnsakene, og du har en alt-i-ett-middag på et blunk!

Ingredienser

  • 2 stk kjøttpølse (300 g) eller falukorv
  • 1 stk brokkoli
  • ½ stk purre
  • 300 g makaroni
  • 3 stk egg
  • 3 dl melk
  • ca. 150 g revet hvitost
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • evt. 1 ss finhakket frisk timian

Slik gjør du

  1.  Del brokkoli i små buketter og skjær purre i tynne ringer.
  2.  Kok opp rikelig med vann og tilsett litt salt. Kok makaroni etter anvisning på pakken. Tilsett brokkoli og purre de siste to-tre minuttene av koketiden. 
  3.  Hell alt i et dørslag og la det renne godt av seg. 
  4. Smør en ildfast form med litt smør eller margarin, og hell makaroni og grønnsaker i formen.
  5. Fjern eventuelt skinn på middagspølser. Skjær pølsene i skiver eller biter. Bland bitene i formen.
  6. Visp sammen egg, melk og revet ost. Krydre med litt salt og pepper, og hell blandingen i formen.
  7. Sett formen midt i ovnen på 200 °C i og stek i ca. 20 minutter, eller til eggestanden har stivnet og alt er gjennomvarmt.

Med makaroni eller annen pasta som basis kan du variere denne retten med det du har i kjøleskapet. Brokkoli kan byttes ut eller kombineres med andre grønnsaker, og pølser kan også utelates eller byttes ut - både med andre kjøttrester, litt stekt bacon eller vegetariske alternativer.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.