Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Risgrøt i ovn
Dette er kanskje den enkleste risgrøten du har kommet over! Risgrøt i ovn er perfekt om du har lyst på risgrøt, men ikke lyst til å stå ved komfyren og passe på at melken ikke brenner seg. Et raskt oppkok og en time i ovnen er alt som skal til.
- 4 dl vann
- 2 dl grøtris
- 1 ts salt
- 1 l helmelk
Tirsdag
Ribbe
Det er ikke mange norske hjem uten ribbe i løpet av jula, og det store samtaleemnet er om svoren på juleribba blir like sprø i år som i fjor. Under finner du noen lure knep for å få den beste ribba.
- 2 kg tynnribbe
- 3 ts salt
- 2 ts pepper
- 2 dl vann
Onsdag
Pinnekjøtt
Pinnekjøtt – eller lammeribbe- er den vanligste julematen på Vestlandet, og har tatt opp konkurransen som den mest populære julematen over hele landet. Den unike smaken kommer fra de gamle konserveringsmetodene; salting og tørking. Og du, skal du ha skikkelig saftig pinnekjøtt, bruker du huskeregelen '30-3'. Det vil si 30 timer utvanning og 3 timer damping. Dette er regelen som vil gi et saftig og godt resultat, uansett.
- 2 kg pinnekjøtt
- 1 stk. vossakorv
- 1.25 kg kålrot
- 2 stk. gulrot
- 1 stk. potet
- 3 ss smør
- 1 dl kremfløte
- 2 ts salt
- 0.5 ts pepper
Torsdag
Kokt kveite
Kveite tilberedt på tradisjonelt vis smaker fantastisk og er for mange et fast innslag på julemenyen. Kokt kveite er enkelt å få til og smaker himmelsk.
- 600 g potet
- 1 stk. agurk
- 2 ss vann
- 1 ss sukker
- 2 ss eddik, 7 %
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts malt hvit pepper
- 200 g smør
- 2 dl kremfløte
- 1 ss frisk kruspersille
- 1 ss sitronsaft
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts malt hvit pepper
- 800 g kveite i skiver
- 2 l vann
- 1 dl salt
- 1 ss eddik, 7 %
Fredag
Fransk kyllingsuppe
Kyllingsuppe med tomat, potet, gulrot, purre og løk. Raskt middagstips for deg som er på jakt etter en varmende, god og lett suppe.
- 600 g kyllingfilet
- 4 stk. potet
- 2 stk. gulrot
- 0.5 stk. purre
- 1 stk. løk
- 0.5 stk. fennikel
- 2 båt hvitløk
- 2 ss nøytral olje
- 0.5 ts gurkemeie
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 l kyllingkraft
- 0.5 stk. appelsin
- 2 ss frisk basilikum
- 4 stk. grovt rundstykke
Lørdag
Reinsdyrfilet med rødvinssaus
En saftig og god reinsdyrfilet, servert med glaserte rotgrønnsaker og en smakfull rødvinssaus. Herlig kosemat! Anette viser hvordan fileten blir perfekt stekt, - og gir deg noen ekstra tips!
- 1 stk. sjalottløk
- 2.5 dl rødvin
- 2.5 dl viltkraft
- 50 g usaltet smør
- 800 g ytrefilet av reinsdyr
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 ss nøytral olje
- 2 stk. gulrot
- 0.25 stk. sellerirot
- 2 stk. pastinakk
- 1 stk. gulbete
- 1 stk. polkabete
- 1 ss smør
- 2 ss honning
- 2 stilk frisk timian
Søndag
Bacalao
Det finnes en mengde oppskrifter på Bacalao rundt om i verden og i Portugal skryter de av at de har en oppskrift for hver dag i året. Her i Norge er versjonen med potet og tomat den mest populære. Lett å lage og perfekt mat for festlige anledninger.
- 1 kg klippfisk
- 1 kg potet
- 350 g løk
- 4 båt hvitløk
- 2 dl olivenolje
- 3 boks hermetiske tomater
- 4 stk. laurbærblad
- 2 stk. rød chili
- 100 g oliven
- 2 ss bladpersille
Dessert
Riskrem
Riskrem med rød saus er nydelig, og et av høydepunktene på julaften for mange. Hvem finner mandelen og hva er premien i år?
- 3 dl kremfløte
- 4 ss sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 500 g risgrøt
- 4 dl husholdningssaft
- 3 dl vann
- 1 ss potetmel
Restetips
Ribbe i pita
Har du ribberester, men lyst på noe helt annet en tradisjonell julemiddag igjen? Fres opp ribbebiter med gyroskrydder og server med en frisk og enkel gresk salat, myke pitabrød og herlig tzatziki.
- 400 g stekt ribbe
- 1 ss gyroskrydder
- 1 ss nøytral olje
- 200 g cherrytomat
- 0.5 stk. agurk
- 0.5 stk. rødløk
- 1 dl sorte oliven
- 2 ss sitronsaft
- 1 ss olivenolje
- 1 dl bladpersille
- 4 stk. pitabrød
- 6 ss tzatziki
- 50 g fetaost
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middager med kjøttdeig
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.





