Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Reinsdyrfilet med rødvinssaus

Ingredienser

porsjoner

Rødvinssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl viltkraft , eventuelt oksekraft
  • 50 g usaltet smør i terninger

Glaserte grønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. persillerot eller pastinakk
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 1 stk. gulbete , eventuelt kålrot
  • 1 stk. polkabete
  • 1 ss smør til steking
  • 2 ss flytende honning
  • 2 stilker frisk timian (kan sløyfes)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig og god reinsdyrfilet, servert med glaserte rotgrønnsaker og en smakfull rødvinssaus. Herlig kosemat! Anette viser hvordan fileten blir perfekt stekt, - og gir deg noen ekstra tips!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Rødvinssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl viltkraft , eventuelt oksekraft
  • 50 g usaltet smør i terninger

Glaserte grønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. persillerot eller pastinakk
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 1 stk. gulbete , eventuelt kålrot
  • 1 stk. polkabete
  • 1 ss smør til steking
  • 2 ss flytende honning
  • 2 stilker frisk timian (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Start med sausen. Finhakk sjalottløk, og fres den raskt i en liten kjele med litt olje.
  2. Hell på rødvin, og kok væsken inn til det er 1/4 del igjen (til det får en "marmelade" aktig konsistens), dette tar ca. 30 minutter.
  3. Tilsett kraft og kok det inn til halv mengde, ca. 15 minutter.
  4. Renskjær eventuelt fileten for hinner. Krydre kjøttet med salt og pepper.
  1. Brun fileten raskt i en varm panne med smør eller olje, og legg over i en ildfast form. Ta gjerne med noen hvitløksbåter og timianstilker for ekstra smak. 
  1. Stikk inn et steketermometer og sett formen i ovn på 125 °C. Kjøttet er medium stekt på 60 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen litt lenger, ved 75 °C er kjøttet gjennomstekt. La kjøttet hvile før du skjærer i det. Les mer om hvordan steke reinsdyrfilet her.
  2. Skrell grønnsaker og kutt dem i jevnstore terninger. Fres grønnsaksterningene i pannen med litt smør til de får en fin gyllen overflate. Tilsett honning, og la grønnsakene steke videre på lav varme til de er møre. Krydre med salt og pepper, og tilsett gjerne litt frisk timian. 
  3. Sil sausen, og ha den tilbake i kjelen. La den få et raskt oppkok, trekk kjelen av platen og rør inn smør i terninger (montere sausen). Sausen må ikke koke etter at smøret er vispet inn. 
  4. Skjær reinsdyrfileten i tynne skiver og anrett den på fat med de glaserte grønnsakene og rødvinssausen. Pynt gjerne med frisk timian. 

Reinsdyrfilet med rødvinssaus

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 16:05:08