Fransk kyllingsuppe

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Kyllingsuppe med tomat, potet, gulrot, purre og løk. Raskt middagstips for deg som er på jakt etter en varmende, god og lett suppe. 

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 4 stk potet
  • 2 stk gulrot
  • ½ stk purre
  • 1 stk løk
  • ½ stk fennikel (kan sløyfes)
  • 2 båt hvitløk
  • 2 ss olje til steking
  • ½ ts gurkemeie
  • 2 ss frisk basilikum
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 l kyllingkraft eller hønsebuljong
  • skallet fra ½ stk appelsin

  • 4 stk grovt rundstykke
Vis næringsinnhold
Energi
486kcal
Fett
9.8g
Protein
46.6g
Karbohydrater
48.4g
Jern
2.3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Skjær kyllingfiletene i 2-4 cm store biter. Sett til side.
  2. Skjær potet, gulrot, purre, løk og fennikel i små terninger og hakk hvitløk.
  3. Varm litt olje i en kjele og fres grønnsakene et par minutter til de blir blanke. Krydre med gurkemeie og tilsett hakkede tomater, buljong/kraft og finrevet appelsinskall. Kok opp.
  4. Tilsett kyllingbitene og la alt trekke til grønnsakene er møre og kjøttet er gjennomkokt. Smak til med salt og kvernet pepper. 
  5. Fordel suppen i skåler og dryss hakket basilikum over ved servering.

Server gjerne suppen med godt brød eller grove rundstykker.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.