Ingredienser

  • 4 dl vann
  • 1 ts salt
  • 2 dl grøtris
  • 1 l helmelk
Del

Risgrøt i ovn

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er kanskje den enkleste risgrøten du har kommet over! Risgrøt i ovn er perfekt om du har lyst på risgrøt, men ikke lyst til å stå ved komfyren og passe på at melken ikke brenner seg. Et raskt oppkok og en time i ovnen er alt som skal til. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 4 dl vann
  • 1 ts salt
  • 2 dl grøtris
  • 1 l helmelk

Slik gjør du

  1. Kok opp vann i en kjele og ha i salt og ris. Kok til vannet har fordampet.
  2. Tilsett melk og gi det et raskt oppkok mens du rører, så melken ikke brenner seg.
  3. Sett grøten midt i ovnen med lokk på 100 °C i 75 minutter.
  4. Ta ut grøten og rør den lett sammen med en sleiv før servering. Server grøten med smør, sukker og kanel.

Får du grøt til overs kan du lage riskrem.  

Risgrøt i ovn

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant