Hveteboller Kategori Kos Vanskelighetsgrad Middels Tid Over 60 min Har du lyst på ferske boller som smelter på tungen når de spises? Bak boller i dag og kos deg. Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 24Kommentarer Ingredienser Porsjoner 6 dl melk 150 g smør 1 pk fersk gjær 11⁄2 dl sukker 2 ts malt kardemomme 1 kg hvetemel 4 dl rosiner 1 stk sammenvispet egg til pensling Slik gjør du Smelt smør og ha i melk. Rør ut gjær i den lunkne blandingen. Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (30-40 minutter). Del deigen i 24 like store deler. Ha i rosiner og trill runde boller. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og sett dem til heving (20-30 minutter). Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i 6–10 minutter. Avkjøl bollene på rist. Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn, www.brodogkorn.no Har du små kokker i huset? La barna lage hveteboller helt selv på MatStart. Kommentarer For å skrive en kommentar må du være logget inn.