Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 4 stk. appelsin
  • 1 stk. lime
  • 2 ts chilipulver
  • 4 stk. rødbete
  • 4 stk. gulrot
  • 2 stk. pastinakk
  • 2 ss solsikkeolje

salt og kvernet pepper

Del

Kyllingfilet med appelsin og ovnsbakte rotgrønnsaker

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Prøv en av våre magreste kyllingretter med ovnsbakt kyllingfilet og fargerike rotgrønnsaker.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 4 stk. appelsin
  • 1 stk. lime
  • 2 ts chilipulver
  • 4 stk. rødbete
  • 4 stk. gulrot
  • 2 stk. pastinakk
  • 2 ss solsikkeolje

salt og kvernet pepper

Slik gjør du

1. Tørk av kyllingfiletene og legg dem i en plastpose. Press halvparten av sitrusfrukten og hell juicen i posen. Tilsett chilipulver og knyt posen. Vend posen, så alt blir godt blandet. Legg den kaldt i to timer.

2. Skrell rødbeter, gulrøtter og pastinakk og del dem i biter. Legg bitene i en ildfast form og dryss med salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen i 15-20 minutter ved 200 °C.

3. Ta kyllingfiletene ut av posen og tørk dem godt. Ta vare på marinaden. Stek filetene raskt i olje og krydre med salt og pepper.

4. Ta grønnsakene ut av ovnen og legg kyllingfiletene på toppen. Hell resten av marinaden over i formen.

5. Vask de to siste appelsinene godt og del dem i båter (med skallet på). Legg båtene rundt kyllingen. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den tilbake i ovnen i ca. 20 minutter eller til kylling og grønnsaker er ferdige.

Retten serveres med ferskt brød som kan dyppes i sausen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant