Lagre

Ingredienser

  • 2 stk. kyllingfilet
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 5 dl vann

Frikassésaus:

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl kraft fra koking
  • 0,5 dl matfløte
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 2 ss sitronsaft
Del

Kyllingfrikassé med filet

(10)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En rask kyllingfrikassé er et supert hverdagsaltenativ til den tradisjonelle hønsefrikasséen. Ved bruke kyllingfilet istedenfor høne har du en deilig tradisjonsmiddag på bordet i løpet av en knapp time.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 2 stk. kyllingfilet
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 5 dl vann

Frikassésaus:

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl kraft fra koking
  • 0,5 dl matfløte
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Skjær kyllingfilet i biter på ca 3x3 cm. Skjær løk i båter, gulrot og purre i skiver på skrå og sellerirot i passe store terninger.
  2. Kok grønnsakene i vann til de er knapt møre, ca. 4-5 minutter.
  3. Ta ut grønnsakene og legg i kyllingbitene. La dem trekke rett under kokepunktet i ca. 5 minutter. Ta ut kjøttet og løs opp hønsebuljongen i kraften.
  4. Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med halvparten av buljongen og visp godt for å få ut eventuelle melklumper mens det koker opp. Tilsett resten av buljongen og fløte. Kok opp og la sausen koke et par minutter. 
  5. Tilsett kyllingbiter og grønnsaker og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper. 

Server rykende varm med kokte poteter. Topp gjerne med et dryss hakket dill, persille eller kjørvel på toppen av frikasséen før servering.

 

Kyllingfrikassé med filet

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant