Kyllingfrikassé med filet

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En rask kyllingfrikassé er en supert hverdagsaltenativ til den tradisjonelle hønsefrikasséen, som det tar lang tid å lage. Bytter du ut høne med kyllingfilet, har du en deilig tradisjonsmiddag på bordet i løpet av en knapp time.

Ingredienser

  • 2 stk kyllingfilet
  • 1 stk løk
  • 2 stk gulrot
  • 0,5 stk purre
  • 0,25 stk sellerirot
  • 5 dl vann

Frikassésaus:

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl kraft fra koking
  • 0,5 dl matfløte
  • 1 stk hønsebuljongterning
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Skjær kyllingfilet i biter på ca 3x3 cm. Skjær løk i båter, gulrot og purre i skiver på skrå og sellerirot i passe store terninger.
  2. Kok grønnsakene i vann til de er knapt møre, ca 4-5 minutter.
  3. Ta ut grønnsakene og legg i kyllingbitene. La dem trekke rett under kokepunktet i ca 5 minutter. Ta ut kjøttet og løs opp hønsebuljongen i kraften.
  4. Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med halvparten av buljongen og visp godt for å få ut eventuelle melklumper mens det koker opp. Tilsett resten av buljongen og fløte. Kok opp og la sausen koke et par minutter. 
  5. Tilsett kyllingbiter og grønnsaker og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper. 

Server rykende varm med kokte poteter. 

 

Dryss gjerne litt hakket dill, persille eller kjørvel på toppen av frikasséen før servering.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.