Ingredienser

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • ca. 0,5 ts salt
  • ca. 0,25 ts pepper
  • eventuelt 0,25 ts malt muskat
  • 8 stk. terteskjell
  • 600 g fiskepudding
  • 1 dl frosne erter
  • 100 g pillede reker
Del

Terteskjell med fiskepudding og reker

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sprø terteskjell fylt med en deilig hvit saus, fiskepudding, reker og erter – terteskjell med fiskepudding er en skikkelig retro-klassiker!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • ca. 0,5 ts salt
  • ca. 0,25 ts pepper
  • eventuelt 0,25 ts malt muskat
  • 8 stk. terteskjell
  • 600 g fiskepudding
  • 1 dl frosne erter
  • 100 g pillede reker

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Rør godt til blandingen «slipper» kjelen. Spe med halvparten av melken, og rør godt. Tilsett resten av melken og rør til du har en glatt saus. Bruk gjerne varm melk når du sper, da er det enklere å få en jevn og fin saus.
  2. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør om av og til. Pass på at sausen ikke blir brent. Smak til med salt, pepper og eventuelt muskat.
  3. Varm gjerne terteskjellene etter anvisning på pakken.
  4. Skjær fiskepuddingen i terninger og vend inn i den hvite sausen sammen med erter. La det trekke til alt er varmt. Vend inn rekene rett før servering.

Server skjellene med blandingen og topp gjerne med frisk dill eller gressløk og en skvis med sitron for ekstra smak.

Fiskepudding med hvit saus i terteskjell

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant