Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 boks chilibønner
  • 1 stk. rød paprika i biter
  • 1 stk. grønn paprika i biter
  • 1,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts salt
Del

Chili con carne

(44)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Chili con carne betyr chili med kjøtt. Chili con carne er ikke meksikansk mat. Dette er en rett som har basis i det meksikanske kjøkken, men som er ekte amerikansk, trolig fra Texas.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 boks chilibønner
  • 1 stk. rød paprika i biter
  • 1 stk. grønn paprika i biter
  • 1,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Ha margarin eller olje i en varm gryte. Vent til margarinen slutter å bruse, og brun kjøttdeig i to omganger sammen med løk, hvitløk og chili.
  2. Hell over hermetisk tomat og la det surre i 3-4 minutter.
  3. Bland inn chilibønner, paprika og krydder. La det koke et par minutter og smak til med salt.

Server gjerne gryteretten med salat og grove minibaguetter.

Liker du gryten litt ekstra hot? Ha i en til chili eller litt ekstra chilipulver.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant