Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fisk- og skalldyrsuppe

Fisk- og skalldyrsuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 kg friske blåskjell
  • 1 båt finhakket hvitløk (eller mer)
  • 1 ss smør
  • 1,5 dl hvitvin
  • 1 stk. vårløk
  • 2 ss finhakket sjalottløk
  • 1 stk. stjerneanis (hel)
  • 8 dl fiskekraft + blåskjellkraft
  • 3 dl kremfløte
  • 100 g steinbitfilet eller annen hvit fisk
  • 200 g laksefilet eller ørretfilet
  • 1 stk. eggeplomme
  • 600 g reker
  • 1 ss hakket frisk koriander
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En nydelig fiskesuppe med rik smak og en liten touch av stjerneanis. En perfekt forrett. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 kg friske blåskjell
  • 1 båt finhakket hvitløk (eller mer)
  • 1 ss smør
  • 1,5 dl hvitvin
  • 1 stk. vårløk
  • 2 ss finhakket sjalottløk
  • 1 stk. stjerneanis (hel)
  • 8 dl fiskekraft + blåskjellkraft
  • 3 dl kremfløte
  • 100 g steinbitfilet eller annen hvit fisk
  • 200 g laksefilet eller ørretfilet
  • 1 stk. eggeplomme
  • 600 g reker
  • 1 ss hakket frisk koriander
  • 0,5 stk. finhakket rød chili

Slik gjør du

  1. Skrubb blåskjellene godt. Kast dem som ikke lukker seg.
  2. Finhakk hvitløk og fres den i litt av smøret i en kjele.
  3. Hell over 1 1/2 dl vann eller hvitvin og kok opp. Ha i blåskjellene og damp dem i ca. 5 minutter eller til de åpner seg. Rens de fleste av blåskjellene, men ta vare på noen til pynt i suppen. Sil fra kraften og bruk den i suppen.
  4. Finhakk sjalottløk og snitt vårløk fint. Ta vare på noe av det grønne på vårløken til pynt.
  5. Smelt resten av smøret i en vid kjele og fres sjalottløk og hvitløk myk og blank.
  6. Hell i fiske- og blåskjellkraft og stjerneanis. La dette koke inn til det halve. Fjern stjerneanisen. Tilsett fløte og kok opp. Smak til med salt og pepper.
  7. Rens fisken og skjær den i passe biter. La bitene trekke i suppen.
  8. Visp eggeplommene sammen med litt av den varme suppen og rør blandingen inn i suppen (suppen må ikke koke etter at eggeplommene er tilsatt, da vil den sprekke).
  9. Fordel reker og blåskjell i varme dype tallerkner. Dryss over finklippet koriander, det grønne av vårløk og chili. Hell den varme suppen over og server. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 19.04.2024 11:52:02