Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Squashsuppe med strimlet svinebiff

Squashsuppe med strimlet svinebiff

Ingredienser

4  porsjoner

Squash- og basilikumsuppe:

  • 3 stk. grønn squash
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 0,5 l vann
  • 1 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 1 potte frisk basilikum
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en herlig lettlaget og frisk suppe som kan serveres både kald og varm. Med strimlet svinebiff og litt godt brød til blir dette et ordentlig godt suppemåltid.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner

Squash- og basilikumsuppe:

  • 3 stk. grønn squash
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 0,5 l vann
  • 1 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 1 potte frisk basilikum
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

1. Grovhakk squash og løk. Finhakk hvitløk.

2. Stek løken i en varm kasserolle med olje til den er myk og gyllen. Tilsett hvitløk og stek videre i et par minutter. Ha i grovhakket squash, vann, buljongterning, salt og pepper. Kok opp, sett på lokk og la det småkoke i ca. 15 minutter. Rør gjerne et par ganger underveis.

3. Ha blandingen i en blender sammen med basilikum og kjør suppen til den er helt jevn og fin. Spar litt basilikum til servering.

Vær veldig forsiktig når du kjører glovarm suppe i blender. Fyll den bare halvfull og begynn alltid på laveste hastighet. Blend suppen i flere omganger om nødvendig og hold gjerne et kjøkkenhåndkle over åpningen på toppen for sikkerhetsskyld.

4. Ha suppen tilbake i gryten. Rør inn hvitvineddik og smak til med salt og pepper.

5. Krydre svinebiffene med salt og pepper. Pensle dem med litt olje og legg dem på varm grill. Grill biffene i 2-3 minutter på hver side til de har fått fin farge og er gjennomstekte. Utenfor grillsesongen kan du steke svinebiffene i stekepannen i 2 minutter på hver side. Senk varmen og etterstek i 2-3 minutter på hver side.

Server suppen i suppeboller, dryss over litt frisk basilikum og lag et fint mønster i suppen ved å ringle over med creme fraiche ved hjelp av en skje. Server også gjerne litt brød til.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB14 18.07.2024 12:33:31