Røsti med squash og egg

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Grønnsaker og egg er en perfekt match. Har du rester av kokte poteter og litt squash som du ikke helt vet hva du skal bruke til, lager du denne enkle retten i løpet av under en halv time. 

Ingredienser

  • 3 stk kokte poteter
  • 1 stk rå potet
  • ½ stk grønn squash
  • 2 ss hakket frisk dill , persille eller basilikum
  • 1 ss smør eller olje
  • 2 stk egg
Vis næringsinnhold
Energi
225.5kcal
Fett
15.85g
Protein
9.3g
Karbohydrater
10.5g
Jern
2.35mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Riv rå potet og squash på rivjern. Ha det over i en sil eller i et klede, og klem ut så mye væske som mulig. Riv de kokte potetene og bland dem godt med squash,  rå potet og halvparten a ve hakkede urtene i en bolle. Krydre med litt salt og pepper.
  2. Varm en stekepanne og tilsett smør eller olje. La smøret begynner å bli gyllent eller oljen så vidt begynner å ryke. Hell potetblandingen i pannen og press den ut til en jevnt tykk kake med en stekespade. Stek i ca 10-12 minutter, til røstien har fått en fin farge på undersiden. Snu röstien eller brett den dobbelt og stek den videre til den er gjennomstekt. 
  3. Stek eggene i egen panne, eller på den ledige delen av pannen.
  4. Dryss over resten av de hakkede urtene og server.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.