Gulrotkake med ostekrem

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Gulrotkake er saftig og godt, og ostekremen på toppen er uimotståelig!

Ingredienser

20
Porsjoner
  • 6 stk egg
  • 6 dl sukker
  • dl soyaolje , eller annen smaksnøytral olje
  • 500 g gulrot
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts malt kanel

Ostekrem:

  • 200 g kremost naturell
  • 200 g mykt smør
  • 200 g melis

Til pynt:

  • 1 stk gulrot

Slik gjør du

1. Sett stekeovn på 180 °C. 

2. Bland sammen egg, sukker og olje i en stor bolle.

3. Riv gulrot fint, og ha revet gulrot i bollen.

4. Sikt mel, bakepulver og kanel, og ha det i bollen. Bland røren godt sammen. 

5. Smør en liten langpanne, ca. 25 x 40 cm. Kle så pannen med et bakepapir. Hell røren over i pannen.

6. Stek kaken i ca. 45 minutter på nederste rille. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl kaken.

7. Lag glasur. La smøret bli romtemperert slik at det har samme konsistens som kremosten. Pisk kremost, smør og melis med håndmikser eller i hurtigmikser til du får en glatt krem med smørbar konsistens. Bre ostekremen over kaken og pynt eventuelt med gulrotstrimler.

Gulrotstrimler lager du enkelt med en potetskreller. Legg dem i isvann, så holder de seg godt til du skal pynte kaken.

Har du små kokker i huset? La barna lage gulrotkake helt selv på MatStart.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.