Gulrotkake med ostekrem

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Gulrotkake er saftig og godt, og ostekremen på toppen er uimotståelig!

Ingredienser

20
Porsjoner
  • 6 stk egg
  • 6 dl sukker
  • dl soyaolje , eller annen smaksnøytral olje
  • 500 g gulrot
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts malt kanel

Ostekrem:

  • 200 g kremost naturell
  • 200 g mykt smør
  • 200 g melis

Til pynt:

  • 1 stk gulrot

Slik gjør du

  1. Bland sammen egg, sukker og olje i en stor bolle.
  2. Riv gulrot fint, og ha revet gulrot i bollen.
  3. Sikt mel, bakepulver og kanel, og ha det i bollen. Bland røren godt sammen. 
  4. Smør en liten langpanne, ca. 25 x 40 cm. Kle så pannen med et bakepapir. Hell røren over i pannen.
  5. Stek kaken på 180 °C i ovnen i ca. 45 minutter på nederste rille. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl kaken.
  6. La smøret til glasuren bli romtemperert, slik at det har samme konsistens som kremosten. Pisk kremost, smør og melis med håndmikser eller i hurtigmikser til du får en glatt krem med smørbar konsistens.
  7. Bre ostekremen over kaken og pynt eventuelt med gulrotstrimler.
Gulrotstrimler lager du enkelt med en potetskreller. Legg dem i isvann, så holder de seg godt til du skal pynte kaken.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.