Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammepizza

Lammepizza

Ingredienser

6  porsjoner

Pizzadeig:

  • 1 ts sukker
  • 2 ts tørrgjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 550 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 50 g romtemperert smør

Glasert lammeskav:

  • 400 g lammeskav
  • 2 ts hel pepper
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 6 ss honning
  • 2 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt

Hvit pizzasaus:

  • 0,5 boks philadelphia kremost
  • 0,5 boks crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Topping:

  • 0,5 stk. blomkål i små buketter
  • 65 g ruccula
  • 1 stk. granateple
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 793 kcal
Fett 36 g
Protein 29 g
Karbohydrater 81 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hvit pizza! NAM! Av pizzadeigen lager du ovale porsjonspizza som pensles med smør og stekes i panne – før den toppes med glasert lammeskav, blomkål, ruccula og granateple.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner

Pizzadeig:

  • 1 ts sukker
  • 2 ts tørrgjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 550 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 50 g romtemperert smør

Glasert lammeskav:

  • 400 g lammeskav
  • 2 ts hel pepper
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 6 ss honning
  • 2 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt

Hvit pizzasaus:

  • 0,5 boks philadelphia kremost
  • 0,5 boks crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Topping:

  • 0,5 stk. blomkål i små buketter
  • 65 g ruccula
  • 1 stk. granateple
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 793 kcal
Fett 36 g
Protein 29 g
Karbohydrater 81 g

Slik gjør du

  1. Løs opp sukker og gjær i 1/3 del av vannet. Bland mel og salt sammen i en bolle. Lag en grop i melet, hell gjærblandingen i gropen og dekk til bollen. La det stå i 10 minutter.
  2. Tilsett resten av vannet (2/3), og rør alt godt sammen. Elt deigen i kjøkkenmaskin eller kna den godt for hånd, 5-10 minutter. Dekk til bollen og hev deigen i 30 minutter.
  3. Rist pepper i en varm, tørr stekepanne slik at smakene kommer enda mer frem. Knus pepperen i en morter eller med en stavmikser.
  4. Brun halvtint lammeskav raskt i en varm stekepanne med litt smør.  Dryss over pepper, hell på balsamicoeddik og honning. Rør alt godt sammen og trekk pannen til side.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

  1. Del pizzadeigen i 6 like deler. Kjevle ut delene til tynne, ovale pizzalefser. Se til at lefsene er tildekket, slik at de ikke tørker ut.  Stek én lefse om gangen. Pensle overflaten av pizzalefsen med smør, og legg den med smørsiden ned i en varm stekepanne. Pensle med smør på andre siden. Stek til lefsen har fått en fin farge, ca. 2 minutter på hver side. Gjenta med de andre lefsene.
    Pizzabunnene kan lages i god tid før du skal toppe dem med pizzafyllet. Legg gjerne noen i fryseren, så sparer du litt tid neste gang du får lyst på pizza.
  2. Pisk kremost og creme fraiche stiv, bland inn finhakket timian og smak eventuelt til med salt og pepper.
  3. Legg lefsene utover på et bakepapirkledd stekebrett, smør på kremostblandingen, topp med stekt lammeskav og blomkål i små buketter. Sett pizzaene inn i stekeovn på 200 °C i 4-6 minutter.
  4. Topp pizzaene med granateple og ruccula rett før servering. Dryss gjerne over litt frisk timian og grovkvernet pepper til pynt. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Perfekt pizzadeig med poolish

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB12 07.11.2024 02:02:16