Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammepizza

Lammepizza

Ingredienser

6  porsjoner

Pizzadeig:

  • 1 ts sukker
  • 2 ts tørrgjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 550 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 50 g romtemperert smør

Glasert lammeskav:

  • 2 ts hel pepper
  • 400 g lammeskav
  • 2 ss smør til steking
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 6 ss honning
  • 0,5 ts salt

Hvit pizzasaus:

  • 0,5 boks philadelphia kremost
  • 0,5 boks crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Topping:

  • 0,5 stk. blomkål i små buketter
  • 65 g ruccula
  • 1 stk. granateple
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 793 kcal
Fett 36 g
Protein 29 g
Karbohydrater 81 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hvit pizza! NAM! Av pizzadeigen lager du ovale porsjonspizza som pensles med smør og stekes i panne – før den toppes med glasert lammeskav, blomkål, ruccula og granateple.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner

Pizzadeig:

  • 1 ts sukker
  • 2 ts tørrgjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 550 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 50 g romtemperert smør

Glasert lammeskav:

  • 2 ts hel pepper
  • 400 g lammeskav
  • 2 ss smør til steking
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 6 ss honning
  • 0,5 ts salt

Hvit pizzasaus:

  • 0,5 boks philadelphia kremost
  • 0,5 boks crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Topping:

  • 0,5 stk. blomkål i små buketter
  • 65 g ruccula
  • 1 stk. granateple
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 793 kcal
Fett 36 g
Protein 29 g
Karbohydrater 81 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Pizzabunnene kan lages i god tid før du skal toppe dem med pizzafyllet. Legg gjerne noen i fryseren, så sparer du litt tid neste gang du får lyst på pizza.

Podcast-episode: Perfekt pizzadeig med poolish

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14225, server:MP-PRD-WEB14 16.05.2025 01:11:00