Lammepizza

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Hvit høstpizza! NAM! Av pizzadeigen lager du ovale porsjonspizza som pensles med smør og stekes i panne – før den toppes med glasert lammeskav, blomkål, ruccula og granateple.

Ingredienser

  • 1 ts sukker
  • 2 ts tørrgjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 550 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 50 g romtemperert smør

Glasert lammeskav

  • 400 g lammeskav
  • 2 ts hel pepper
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 6 ss flytende honning
  • 2 ss smør til steking
  • 12 ts salt

Hvit pizzasaus:

  • 12 boks philadelphia kremost
  • 12 boks crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Topping:

  • 12 stk blomkål i små buketter
  • 65 g ruccula
  • 1 stk granateple

Slik gjør du

  1. Sett pizzadeig. Løs opp sukker og gjær i 1/3 del av vannet. Bland mel og salt sammen i en bolle. Lag en grop i melet, hell gjærblandingen i gropen og trekk plastfolie over bollen. La det stå i 10 minutter.
  2. Tilsett resten av vannet (2/3), og rør alt godt sammen. Elt deigen i kjøkkenmaskin eller kna den godt for hånd, 5-10 minutter. Trekk plast over bollen og hev deigen i 30 minutter.
  3. Lag glasert lammeskav. Rist pepper i en varm, tørr stekepanne slik at smakene kommer enda mer frem. Knus pepperen i en morter eller med en stavmikser.
  4. Brun halvtint lammeskav raskt i en varm stekepanne med litt smør.  Dryss over pepper, hell på balsamicoeddik og honning. Rør alt godt sammen og trekk pannen til side.
  5. Del pizzadeigen i 6 like deler. Kjevle ut delene til tynne ovale pizzalefser. Se til at lefsene er dekket til med plast slik at de ikke tørker ut.  Stek en lefse om gangen. Pensle overflaten av pizzalefsen med smør, og legg den med smørsiden ned i en varm stekepanne. Pensle med smør på andre siden. Stek til lefsen har fått en fin farge, ca. 2 minutter på hver side. Gjenta med de andre lefsene.
    Pizzabunnene kan lages i god tid før du skal toppe dem med pizzafyllet. Legg gjerne noen i fryseren, så sparer du litt tid neste gang du får lyst på pizza.
  6. Pisk kremost og creme fraiche stiv, bland inn finhakket timian og smak eventuelt til med salt og pepper.
  7. Legg lefsene utover på et bakepapirkledd stekebrett, smør på kremostblandingen, topp med stekt lammeskav og blomkål i små buketter. Sett pizzaene inn i stekeovn på 200 °C i 4-6 minutter.
  8. Topp pizzaene med granateple og ruccula rett før servering. Dryss gjerne over litt frisk timian og grovkvernet pepper til pynt. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.