Middagstips

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

Plukkfisk

Denne oppskriften har fått4,8 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
20–40 min

Plukkfisk er en flott måte å bruke opp rester av kokt fisk på. Dette er husmannskost med røtter i Hordaland, og varieres ut fra hvilken fisk du har tilgjengelig – både fersk, saltet og røkt fisk smaker nydelig i plukkfisk. 

Kyllingfilet med eplesaus

Denne oppskriften har fått4,8 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
Under 20 min

Bruk en pose béarnaisesaus som basis, og rør den ut med eplemost og litt fløte. Sausen er som skapt for kylling, men passer også godt til kalkun.

Svin Korma med epler og spinat

Denne oppskriften har fått4,5 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
Under 20 min

Svin Korma med epler og spinat er en smakfull og fargerik rett som er lett å lage.

Lammekoteletter med søtpotetmos

Denne oppskriften har fått4,3 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

Lammekoteletter er perfekt når du vil markere noe spesielt midt i uka, eller om du bare har lyst på noe ekstra godt. Søtpotetmos og sukkererter er nydelig tilbehør.

Risotto med gresskar

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
20–40 min

Risotto er vidunderlig godt når den er laget riktig. Den skal være nesten flytende – som en tynn grøt, og fortsatt ha litt «bitt» i riskornene. Sødmen og kryddersmaken i det stekte gresskaret er nydelig i denne risottoen. 

Lutefisk

Denne oppskriften har fått4,8 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

Lutefisk er en del av våre eldgamle norske matkultur, og er for mange en viktig del av førjulstradisjonene. Vi anbefaler å salte lutefiskstykkene en stund før tilberedning, og deretter bake dem i varm stekeovn. Det tradisjonelle tilbehøret er bacon, poteter og ertestuing, men listen er lang over andre garnityr som er med på å gjøre lutefisken til et herremåltid. 

Reinsdyrstek med honningglaserte grønnsaker

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
Over 60 min

Reinsdyrstek er en eksklusiv råvare med smak av norsk natur. Med honningglaserte grønnsaker som følge har du en deilig middag til dine gjester eller en litt finere søndagsmiddag til familien.

Sjakkruter

Turmat
Middels
Cook Time
Over 60 min

Sjakkrutede kjeks! Disse er supersøte å lage til jul, eller resten av året. Smøret bør være romtemperert. Det betyr at det bør stå i romtemperatur en stund før du begynner, slik at det blir mykt. 1 porsjon gir ca. 25 kjeks. Hvem skal du dele disse med? 

Plukkfisk

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
20–40 min

Plukkfisk er en flott måte å bruke opp rester av kokt fisk på. Dette er husmannskost med røtter i Hordaland, og varieres ut fra hvilken fisk du har tilgjengelig – både fersk, saltet og røkt fisk smaker nydelig i plukkfisk. 

Kyllingfilet med eplesaus

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
Under 20 min

Bruk en pose béarnaisesaus som basis, og rør den ut med eplemost og litt fløte. Sausen er som skapt for kylling, men passer også godt til kalkun.

Svin Korma med epler og spinat

Denne oppskriften har fått4 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
Under 20 min

Svin Korma med epler og spinat er en smakfull og fargerik rett som er lett å lage.

Lammekoteletter med søtpotetmos

Denne oppskriften har fått4 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

Lammekoteletter er perfekt når du vil markere noe spesielt midt i uka, eller om du bare har lyst på noe ekstra godt. Søtpotetmos og sukkererter er nydelig tilbehør.

Risotto med gresskar

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
20–40 min

Risotto er vidunderlig godt når den er laget riktig. Den skal være nesten flytende – som en tynn grøt, og fortsatt ha litt «bitt» i riskornene. Sødmen og kryddersmaken i det stekte gresskaret er nydelig i denne risottoen. 

Lutefisk

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

Lutefisk er en del av våre eldgamle norske matkultur, og er for mange en viktig del av førjulstradisjonene. Vi anbefaler å salte lutefiskstykkene en stund før tilberedning, og deretter bake dem i varm stekeovn. Det tradisjonelle tilbehøret er bacon, poteter og ertestuing, men listen er lang over andre garnityr som er med på å gjøre lutefisken til et herremåltid. 

Reinsdyrstek med honningglaserte grønnsaker

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
Over 60 min

Reinsdyrstek er en eksklusiv råvare med smak av norsk natur. Med honningglaserte grønnsaker som følge har du en deilig middag til dine gjester eller en litt finere søndagsmiddag til familien.

Fløtekarameller

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
Over 60 min

Seige, gode fløtekarameller er julegodt du garantert blir hekta på! Pynt dem med frysetørket bringebær, tyrkisk pepper, flaksalt eller annet godt, og pakk dem inn i cellofan så har du en kjempefin spiselig julegave. Oppskriften gir ca. 50 stk.

Sjakkruter

Turmat
Middels
Cook Time
Over 60 min

Sjakkrutede kjeks! Disse er supersøte å lage til jul, eller resten av året. Smøret bør være romtemperert. Det betyr at det bør stå i romtemperatur en stund før du begynner, slik at det blir mykt. 1 porsjon gir ca. 25 kjeks. Hvem skal du dele disse med? 

Ukemenyer

Vil du ha flere middagstips? Vi har mange gode middagsforslag, enten du er på jakt etter en rask og sunn middag for en vanlig hverdag eller skal lage en god lørdagsmiddag. Sjekk vårt arkiv med tidligere middagstips!